• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dušené ledvinky
Napište svůj komentář k receptu

Dušené ledvinky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené ledvinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřové ledvinky
    • 60
      g rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • kmín
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 10
      g hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Ledvinky důkladně umyjeme, zbavíme tuku, nakrájíme na tenké plátky, znova důkladně propláchneme a necháme na sítě okapat. Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, okapané ledvinky a dusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, zaprášíme moukou a ještě chvíli dusíme.
2
Potom ledvinky zalijeme vařící vodou a za stálého míchání důkladně povaříme. Solíme až na míse a ihned podáváme. Tímto způsobem připravujeme také hovězí nebo telecí ledvinky a telecí játra.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené

Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Dušené maso se žampiony

Dušené maso se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta | 9. 3. 2015 12:04

    Milá Andreo, čtěte si radši klasiku a vaření nechte jiným. U ledvinek je podstatné, aby nebyli/y cítit a je jedno, jestli s i nebo s y. :-P

  • Zdeněk | 7. 6. 2014 11:48

    Je to málo, já je na kousku sídla poráží ma příkrý ji, potom je opláchnu a dám vařit. Po 5 minutách pod poklicí je plno smradlavé vody a znova je dám propláchnout a potom je dám na Cibulku přesto vanou , podílejí a pomalu dusíme. Dál již podle osvědčených receptů.

  • Kraken | 26. 11. 2013 10:54

    Jdi si svoje retardovany problémy řešit jinam.

  • Andrea | 2. 8. 2013 11:33

    Proboha lidi, naučte se už správně psát česky. "Nechat je 3 hodiny v mléku, aby nesmrdělY."TY ledvinkY. Patří tam tvrdé Y. Už mi to trhá uši a oči. Na každém fóru, v pomalu každém příspěvku.

  • Lenka Bliznáková | 23. 5. 2012 17:47

    Dnes jsem udělala ledvinky podle receptu k večeři a moc jsme si pochutnali :-) mňam.

  • Mája Ž. | 27. 11. 2011 20:16

    Bylo to výborné, s manželem jsme si moc pochutnali! Pro neznalé (i já mezi ně patřila) z ledvinek je třeba vykrájet poměrně dost kanálků a močovodů, prostě vše bílé musí pryč! :) A pak mi bylo doporučeno nechat je 3 hodiny v mléku, aby nesmrděli, a pak opět pořádně propláchnout.

  • Dočík | 9. 1. 2011 12:54

    přesně tak je dělám,ale nakonec do toho lupnu smetanu. Ledvinky na cibulce s paprikou a smetanou je největší dobrota. :-P

  • pioli | 31. 12. 2010 12:27

    a já je dneska dělám k obědu, dušené ledvinky máme moc rádi :-))

  • Tomáš | 28. 10. 2010 13:12

    Já do méka při namáčení přidávám rovnou i česnek

  • Květa Štěpánková | 31. 3. 2009 23:08

    S ledvinkama se líp pracuje, když se dají zmrznout, pak lehce povolené jdou krásné rozříznout a kanálky vyříznout beze zbytku.

  • Michal Ivasjuk | 31. 3. 2009 12:00

    Ledvinky.6 ks vepřových ledvinek, 1 cibule, 10 dkg slaniny, drcený kmín, pepř, sůl, 4 dkg hladké mouky, majoránka, 1 KL kapar, mléko, 1 stroužek česnekuLedvinky rozřízneme a důkladně vyčistíme od močovodů, až zbude čisté maso. Pak je nakrájíme na tenké nudličky a zalijeme mlékem. Necháme vymočit, nejlépe přes noc v chladničce. Poté je dobře propereme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Do kastrolu dáme na kostičky nakrájenou slaninu, na kterou dáme zpěnit cibuli. Pak přidáme ledvinky a vydusíme je až na tuk. Zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vodou. Přidáme drcený kmín a pepř. Dusíme do měkka cca 3/4 hodiny. Dochutíme utřeným česnekem, kapary a nakonec přidáme drcenou majoránku. Jako příloha se podává bílé pečivo, chléb nebo dušená rýže.Nemá to cybu, dobrou chuť.

  • juppigi juppigi | 16. 5. 2008 21:08

    Já přidávám majoránku. Je aromatická a tak přehluší pachuť ledvinek a je to tedy poživatelné i pro naprosté odpůrce vnitřností. Pro mne a manžela ale je to velmi oblíbená "mňamka" neb máme moc rádi jídla z vnitřností.

  • Dušan Demko | 20. 4. 2008 09:41

    Po odstranění ledvinových kanálků nakrájím ledvinky na proužky ,namočím do mléka a nechám je v lednici celou noc.Důkladně je opláchnu v studené vodě.Zásada při dušení ledvinek je nedávat pokličku na hrnec,aby se močovina nesrážela na poklici a nekapala zpátky do hrnce,pak jsou ledvinky bez zápachu a moc chutné.

  • Eva P. | 29. 2. 2008 13:57

    Dobra klasika. Takhle je delava moje mamca. Vyzkousela jsem jak mléko, tak i jednou nechat projit varem a byly moc dobré.

  • Michaela Atherton | 28. 5. 2006 12:20

    Ja ledvinky ani jatra nemuzu ani citit, ale manzel je ma rad, tak jsem se rozhodla, ze mu udelam radost a udelam mu je dle tohoto receptu. Muzete mi ale rici, kolik te varici vody asi tak vlijete? Jsou ty ledvinky jen podlite, nebo plavou?

  • Jarmila Bakulová | 20. 4. 2006 18:04

    Taky se mi osvědčilo mléko. Navíc já nedávám papriku, ale nakonec trošku bazalky ( nejlíp čerstvou). Ani já se supercitlivým nosem necítím nic

  • Jaroslava Oumarová | 3. 3. 2006 12:59

    Opravdu nejlepší je ledvinky zbavit co největšího počtu ledvinových kanálků, vyřezat je a namočit do rána do mléka. Když je dáte vařit, třeba i třikrát, kanálky se varem uzavřou a moč zůstane uvnitř. Já mám na pachy velmi citlivý nos, ale to mléko je odzkoušené jako nejlepší:-). Po vyjmutí z mléka je nutno je pořádně ještě propláchnout.

  • Pepa | 3. 3. 2006 08:19

    3x jsem ledvinky nechal přejít varem podle pana Gottvalda. Stále jsem však cítil moč. Možná proto že jsem to dělal. Ostatní si jídlo pochvalovali. Jinak je to velice pěkná stránka.

  • Vladimir | 24. 5. 2005 23:03

    z ledvinek je nutno pečlivě vyřezat tuk ponechat pouze čistou ledvinu několikrát vyprat pod tekoucí vodou,vymačkat krev,po zahuštění povařit nejméně 20 minut a je vše OK

  • Radka Macháčková | 6. 5. 2005 12:58

    Důkladně očištěné ledvinky dáme přes noc do litru mléka (odbourá to jednak nepříjemný zápach a zbavíme se tak částečně i moči, jež ledvinky obsahují).Recept "Dušené ledvinky" je moc chutný, doporučuji vyzkoušet.

  • Jiří Gottvald | 11. 11. 2004 23:18

    Ledvinky obsahuji moc,nakrajene na nudlicky vlozime se do studene vody, privede do varu scedime(vyvar zapacha a ma zlutou barvu) a opakujeme aspon 2x dokud neni voda cista.Az pak se vkladaji na zaklad.Jinak to tu mate super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Kmín Paprika - sladká Rostlinný olej Sůl Vepřové ledvinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Chodský koláč

Chodský koláč

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

51
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
30
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
29
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Dušené ledvinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact