• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po římsku
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře po římsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře po římsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g kuřecí maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 50
      g hladká mouka
    • 50
      g rajský protlak
    • tymián
    • 5
      ks hřebíček
    • vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a na zbylém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme hřebíčky a tymián, krátce osmahneme a vrátíme zpět maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme.
2
Během dušení maso několikrát zamícháme a před koncem přidáme rajčatový protlak. Měkké maso vyndáme, šťávu prolisujeme, zalijeme bílým vínem, podle chuti opepříme a povaříme. Nakonec maso ve šťávě krátce prohřejeme. Podáváme s těstovinami sypané sýrem nebo hráškovou rýží, ozdobené lístky bazalky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 26. 12. 2006 23:06

    Trosku jsem ten recept prizpusobil mym predstavam. Misto oliv. oleje jsem v tomto pripade pouzil maslo, beztak je maso opecene na masle mnohem jemnejsi nez opecene na jakemkoliv oleji a nevidim prilis velky smysl delat cibuli na oliv. oleji, chutove je to hodne zvlastni kombinace...Maso jsem osolil i opepril a pridal ho na na tom masle rozpenenou cibuli, mouklu jsem nahradil dvema lzicema solamylu, chvilicku jsem to cele poprazil, pak jsem pridal to bile vino, klidne se tam muze dat i mnohem vic nez 1 dcl a potom teprve jsem pridal vyvar (cca2 dcl), ktery jsem smichal s mensim mnozstvim kecupu (nemel jsem totiz rajsky protlak) az nakonec jsem to cele okorenil. Vynechal jsem hrebicek (ten jsem taky nemel), misto toho jsem tam dal typicky italskou bazalku. Mohl jsem tam tedy dat rovnou provensalske koreni, ktere obsahuje jak tymian, tak bazalku. Dusil jsem to asi 20 min a udelala se pritom vyborna omacka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Cibule Hladká mouka Hřebíček Kuřecí maso Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pepřový dip

Pepřový dip

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

93
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
22
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
18
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
14
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Smutný konec Všechnopárty Karla Šípa: Končí mu smlouva!

Smutný konec Všechnopárty Karla Šípa: Končí mu smlouva!

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po římsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact