• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po římsku
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře po římsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře po římsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g kuřecí maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 50
      g hladká mouka
    • 50
      g rajský protlak
    • tymián
    • 5
      ks hřebíček
    • vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a na zbylém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme hřebíčky a tymián, krátce osmahneme a vrátíme zpět maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme.
2
Během dušení maso několikrát zamícháme a před koncem přidáme rajčatový protlak. Měkké maso vyndáme, šťávu prolisujeme, zalijeme bílým vínem, podle chuti opepříme a povaříme. Nakonec maso ve šťávě krátce prohřejeme. Podáváme s těstovinami sypané sýrem nebo hráškovou rýží, ozdobené lístky bazalky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 26. 12. 2006 23:06

    Trosku jsem ten recept prizpusobil mym predstavam. Misto oliv. oleje jsem v tomto pripade pouzil maslo, beztak je maso opecene na masle mnohem jemnejsi nez opecene na jakemkoliv oleji a nevidim prilis velky smysl delat cibuli na oliv. oleji, chutove je to hodne zvlastni kombinace...Maso jsem osolil i opepril a pridal ho na na tom masle rozpenenou cibuli, mouklu jsem nahradil dvema lzicema solamylu, chvilicku jsem to cele poprazil, pak jsem pridal to bile vino, klidne se tam muze dat i mnohem vic nez 1 dcl a potom teprve jsem pridal vyvar (cca2 dcl), ktery jsem smichal s mensim mnozstvim kecupu (nemel jsem totiz rajsky protlak) az nakonec jsem to cele okorenil. Vynechal jsem hrebicek (ten jsem taky nemel), misto toho jsem tam dal typicky italskou bazalku. Mohl jsem tam tedy dat rovnou provensalske koreni, ktere obsahuje jak tymian, tak bazalku. Dusil jsem to asi 20 min a udelala se pritom vyborna omacka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Cibule Hladká mouka Hřebíček Kuřecí maso Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

59
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
45
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
35
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
33
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
32
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Překvapení po show s Farnou: Dua Lipa je zasnoubená!

Překvapení po show s Farnou: Dua Lipa je zasnoubená!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po římsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact