• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po římsku
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře po římsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře po římsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g kuřecí maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 50
      g hladká mouka
    • 50
      g rajský protlak
    • tymián
    • 5
      ks hřebíček
    • vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a na zbylém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme hřebíčky a tymián, krátce osmahneme a vrátíme zpět maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme.
2
Během dušení maso několikrát zamícháme a před koncem přidáme rajčatový protlak. Měkké maso vyndáme, šťávu prolisujeme, zalijeme bílým vínem, podle chuti opepříme a povaříme. Nakonec maso ve šťávě krátce prohřejeme. Podáváme s těstovinami sypané sýrem nebo hráškovou rýží, ozdobené lístky bazalky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 26. 12. 2006 23:06

    Trosku jsem ten recept prizpusobil mym predstavam. Misto oliv. oleje jsem v tomto pripade pouzil maslo, beztak je maso opecene na masle mnohem jemnejsi nez opecene na jakemkoliv oleji a nevidim prilis velky smysl delat cibuli na oliv. oleji, chutove je to hodne zvlastni kombinace...Maso jsem osolil i opepril a pridal ho na na tom masle rozpenenou cibuli, mouklu jsem nahradil dvema lzicema solamylu, chvilicku jsem to cele poprazil, pak jsem pridal to bile vino, klidne se tam muze dat i mnohem vic nez 1 dcl a potom teprve jsem pridal vyvar (cca2 dcl), ktery jsem smichal s mensim mnozstvim kecupu (nemel jsem totiz rajsky protlak) az nakonec jsem to cele okorenil. Vynechal jsem hrebicek (ten jsem taky nemel), misto toho jsem tam dal typicky italskou bazalku. Mohl jsem tam tedy dat rovnou provensalske koreni, ktere obsahuje jak tymian, tak bazalku. Dusil jsem to asi 20 min a udelala se pritom vyborna omacka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Cibule Hladká mouka Hřebíček Kuřecí maso Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

26
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
15
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Kylie Jennerová a její propagace bikin: Splněný sen o dokonalosti

Kylie Jennerová a její propagace bikin: Splněný sen o dokonalosti

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po římsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact