• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po římsku
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře po římsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře po římsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g kuřecí maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 50
      g hladká mouka
    • 50
      g rajský protlak
    • tymián
    • 5
      ks hřebíček
    • vývar
    • 100
      ml bílé víno
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a na zbylém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme hřebíčky a tymián, krátce osmahneme a vrátíme zpět maso. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme.
2
Během dušení maso několikrát zamícháme a před koncem přidáme rajčatový protlak. Měkké maso vyndáme, šťávu prolisujeme, zalijeme bílým vínem, podle chuti opepříme a povaříme. Nakonec maso ve šťávě krátce prohřejeme. Podáváme s těstovinami sypané sýrem nebo hráškovou rýží, ozdobené lístky bazalky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Patrick Schmitt | 26. 12. 2006 23:06

    Trosku jsem ten recept prizpusobil mym predstavam. Misto oliv. oleje jsem v tomto pripade pouzil maslo, beztak je maso opecene na masle mnohem jemnejsi nez opecene na jakemkoliv oleji a nevidim prilis velky smysl delat cibuli na oliv. oleji, chutove je to hodne zvlastni kombinace...Maso jsem osolil i opepril a pridal ho na na tom masle rozpenenou cibuli, mouklu jsem nahradil dvema lzicema solamylu, chvilicku jsem to cele poprazil, pak jsem pridal to bile vino, klidne se tam muze dat i mnohem vic nez 1 dcl a potom teprve jsem pridal vyvar (cca2 dcl), ktery jsem smichal s mensim mnozstvim kecupu (nemel jsem totiz rajsky protlak) az nakonec jsem to cele okorenil. Vynechal jsem hrebicek (ten jsem taky nemel), misto toho jsem tam dal typicky italskou bazalku. Mohl jsem tam tedy dat rovnou provensalske koreni, ktere obsahuje jak tymian, tak bazalku. Dusil jsem to asi 20 min a udelala se pritom vyborna omacka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Cibule Hladká mouka Hřebíček Kuřecí maso Olivový olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Mexický salát Pico de Gallo

Mexický salát Pico de Gallo

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Jadran dort

Jadran dort

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

240
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
125
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
41
Rychlá kuřecí roláda z řízků
Rychlá kuřecí roláda z…
36
Zelňačka s klobásou
Zelňačka s klobásou
34
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po římsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact