1) Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo a zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme teplé.
2
2) Cibule nakrájíme na klínky a osmahneme dozlatova ve štávě zbilé v kastrolu. Podlijeme pivem, přidáme opečené kuřecí maso, worcesterskou omáčku, šalvěj, sůl a pepř, přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm mírně dusíme zhruba hodinu. Kuřecí maso musí být křehké.
3
3) Mezitím v misce smícháme nastrouhaný čedar s práškovou hořčicí, moukou, worcesterskou omáčkou a pivem. Pomazánkou namažeme krajíčky celozrnného toastového chleba a krátce je zapečeme pod grilem. Jakmile se sýr roztaví a začne zlátnout, toasty vyjmeme a překrojíme na trojúhelníky.
4
4) Do pokrmu vmícháme šalvěj a necháme ji přejít varem. Pokrm rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky toastů a podáváme s novými bramborami a listovou zeleninou.
5
Rada na závěr:
6
Čerstvou šalvěj můžeme v kroku 2 nahradit dvěma lžičkami sušené šalvěje.