• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po anglicku
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře po anglicku

autor: Kar♥lina
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře po anglicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      ks kuřecí stehna bez kůže
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžíce máslo (1 lžíce = 15 gramů)
    • 4
      ks cibule malé
    • 600
      ml pivo
    • 3
      lžíce šalvěj nakrájená
    • 2
      lžíce hořčice (anglická prášková)
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Zapečené toasty
    • 60
      g sýr čedar
    • 1
      lžíce hořčice (anglická prášková)
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce pivo
    • 6
      plátek toastový chléb

Postup přípravy receptu

1
1) Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo a zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme teplé.
2
2) Cibule nakrájíme na klínky a osmahneme dozlatova ve štávě zbilé v kastrolu. Podlijeme pivem, přidáme opečené kuřecí maso, worcesterskou omáčku, šalvěj, sůl a pepř, přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm mírně dusíme zhruba hodinu. Kuřecí maso musí být křehké.
3
3) Mezitím v misce smícháme nastrouhaný čedar s práškovou hořčicí, moukou, worcesterskou omáčkou a pivem. Pomazánkou namažeme krajíčky celozrnného toastového chleba a krátce je zapečeme pod grilem. Jakmile se sýr roztaví a začne zlátnout, toasty vyjmeme a překrojíme na trojúhelníky.
4
4) Do pokrmu vmícháme šalvěj a necháme ji přejít varem. Pokrm rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky toastů a podáváme s novými bramborami a listovou zeleninou.
5
Rada na závěr:
6
Čerstvou šalvěj můžeme v kroku 2 nahradit dvěma lžičkami sušené šalvěje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pozdní večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Kuřecí stehna Máslo Pepř mletý Pivo Šalvěj Slunečnicový olej Sůl Sýr Čedar Toastový chléb Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Božský koláč

Božský koláč

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Kaldoun

Kaldoun

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Sojové maso se zeleninou

Sojové maso se zeleninou

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
40
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
39
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
38
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Ostrovy romantiky na prodej: Hnízdečko zakázané lásky krále s milenkou za 85 milionů!

Ostrovy romantiky na prodej: Hnízdečko zakázané lásky krále s milenkou za 85 milionů!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Dušené kuře se zeleninou (tajine /…
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou…
Dušené maso s dýní
Dušené maso s dýní
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po anglicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact