• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po anglicku
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře po anglicku

autor: Kar♥lina
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře po anglicku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      ks kuřecí stehna bez kůže
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      lžíce máslo (1 lžíce = 15 gramů)
    • 4
      ks cibule malé
    • 600
      ml pivo
    • 3
      lžíce šalvěj nakrájená
    • 2
      lžíce hořčice (anglická prášková)
    • 2
      lžíce worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Zapečené toasty
    • 60
      g sýr čedar
    • 1
      lžíce hořčice (anglická prášková)
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžíce pivo
    • 6
      plátek toastový chléb

Postup přípravy receptu

1
1) Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo a zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme teplé.
2
2) Cibule nakrájíme na klínky a osmahneme dozlatova ve štávě zbilé v kastrolu. Podlijeme pivem, přidáme opečené kuřecí maso, worcesterskou omáčku, šalvěj, sůl a pepř, přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm mírně dusíme zhruba hodinu. Kuřecí maso musí být křehké.
3
3) Mezitím v misce smícháme nastrouhaný čedar s práškovou hořčicí, moukou, worcesterskou omáčkou a pivem. Pomazánkou namažeme krajíčky celozrnného toastového chleba a krátce je zapečeme pod grilem. Jakmile se sýr roztaví a začne zlátnout, toasty vyjmeme a překrojíme na trojúhelníky.
4
4) Do pokrmu vmícháme šalvěj a necháme ji přejít varem. Pokrm rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky toastů a podáváme s novými bramborami a listovou zeleninou.
5
Rada na závěr:
6
Čerstvou šalvěj můžeme v kroku 2 nahradit dvěma lžičkami sušené šalvěje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pozdní večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Kuřecí stehna Máslo Pepř mletý Pivo Šalvěj Slunečnicový olej Sůl Sýr Čedar Toastový chléb Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Pumpkin Soup - Dýňová polévka

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Knedlíky z rýžové mouky

Knedlíky z rýžové mouky

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

90
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
68
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
62
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
62
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
39
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Dušené kuře se zeleninou (tajine /…
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou…
Dušené maso s dýní
Dušené maso s dýní
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře po anglicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact