• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře (králík) s cizrnou
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře (králík) s cizrnou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso 4 porce: stehenní řízek, paličky, čtvrtky...
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo máslo
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce kari dle chuti, cca
    • 1
      ks slovenská paprika
    • 400
      ml vývar cca
    • 250
      g cizrna ve slaném nálevu, okapaná, pevný podíl cca
    • jíška je-li třeba zahustit omáčku (není nutná)

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a necháme jí osmažit dosklovata. Přidáme nasekaný česnek, protlak a kari a ještě krátce vše za stálého míchání zasmažíme. Přilijeme vývar, je-li protlak příliš kyselý, můžeme přisladit omáčku troškou cukru, přisypeme pokrájenou očištěnou papriku, vše dobře promícháme, do omáčky vrátíme osmažené porce kuřete a dusíme zvolna pod poklicí, za občasného promíchání dle druhu masa cca 30-40 minut. Je-li třeba, můžeme podlít vývarem dle potřeby, ale většinou to není nutné a vydušením části vývaru se omáčka cibulí a paprikou dostatečně zahustí sama, ale to poznáme až během vaření. Pokud je omáčka řídká, můžeme jí zahustit troškou jíšky. Na závěr do omáčky nasypeme okapanou cizrnu, kterou necháme krátce prohřát, dle chuti omáčku dochutíme solí, pepřem nebo místo soli můžeme použít trochu sojové omáčky a můžeme podávat.
2
Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i těstoviny, brambory či gnocchi.
3
Cizrnu můžeme použít pochopitelně i doma předem uvařenou.
4
Pokud budeme připravovat pokrm s králičím masem, postup přípravy zůstane stejný, jen doba dušení bude o něco málo delší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou

Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou

Dušené kuře (králík) nejen na víně

Dušené kuře (králík) nejen na víně

Lečo s bulgurem a cizrnou

Lečo s bulgurem a cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata Šourová | 12. 12. 2016 13:19

    Byla to moje vůbec první zkušenost s cizrnou, připravila jsem takto kuře a bylo vynikající. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Zálivky a omáčky Drůbeží Z luštěnin Oběd Večeře Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cizrna Jíška Kari Kuřecí maso Olej Pepř mletý Rajský protlak Slovenská paprika Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Guacamole

Guacamole

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

26
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
15
Domácí kečup
Domácí kečup
14
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Dušené kuře se zeleninou (tajine /…
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou…
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře (králík) s cizrnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact