• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře (králík) s cizrnou
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře (králík) s cizrnou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso 4 porce: stehenní řízek, paličky, čtvrtky...
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo máslo
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce kari dle chuti, cca
    • 1
      ks slovenská paprika
    • 400
      ml vývar cca
    • 250
      g cizrna ve slaném nálevu, okapaná, pevný podíl cca
    • jíška je-li třeba zahustit omáčku (není nutná)

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí porce zbavíme kůže, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran na rozpáleném oleji či másle. Osmažené porce vyndáme stranou, do výpeku nasypeme pokrájenou cibuli a necháme jí osmažit dosklovata. Přidáme nasekaný česnek, protlak a kari a ještě krátce vše za stálého míchání zasmažíme. Přilijeme vývar, je-li protlak příliš kyselý, můžeme přisladit omáčku troškou cukru, přisypeme pokrájenou očištěnou papriku, vše dobře promícháme, do omáčky vrátíme osmažené porce kuřete a dusíme zvolna pod poklicí, za občasného promíchání dle druhu masa cca 30-40 minut. Je-li třeba, můžeme podlít vývarem dle potřeby, ale většinou to není nutné a vydušením části vývaru se omáčka cibulí a paprikou dostatečně zahustí sama, ale to poznáme až během vaření. Pokud je omáčka řídká, můžeme jí zahustit troškou jíšky. Na závěr do omáčky nasypeme okapanou cizrnu, kterou necháme krátce prohřát, dle chuti omáčku dochutíme solí, pepřem nebo místo soli můžeme použít trochu sojové omáčky a můžeme podávat.
2
Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i těstoviny, brambory či gnocchi.
3
Cizrnu můžeme použít pochopitelně i doma předem uvařenou.
4
Pokud budeme připravovat pokrm s králičím masem, postup přípravy zůstane stejný, jen doba dušení bude o něco málo delší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou

Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou

Dušené kuře (králík) nejen na víně

Dušené kuře (králík) nejen na víně

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata Šourová | 12. 12. 2016 13:19

    Byla to moje vůbec první zkušenost s cizrnou, připravila jsem takto kuře a bylo vynikající. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Luštěniny Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Králičí
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Zálivky a omáčky Drůbeží Z luštěnin Oběd Večeře Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cizrna Jíška Kari Kuřecí maso Olej Pepř mletý Rajský protlak Slovenská paprika Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Dort srdce

Dort srdce

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

66
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Domácí lučina
Domácí lučina
29
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
29
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Mahulena Bočanová vzteky bez sebe: Podvodníci ji zneužili na charitu!

Mahulena Bočanová vzteky bez sebe: Podvodníci ji zneužili na charitu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Dušené kuře se zeleninou (tajine /…
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví
Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou…
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře (králík) s cizrnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact