• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře (králík) nejen na víně
Napište svůj komentář k receptu

Dušené kuře (králík) nejen na víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • máslo nebo olej
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • hladká mouka
    • pepř mletý
    • rozmarýn snítka
    • 2
      ks kuřecí stehna nebo králičí
    • 2
      dl bílé víno - suché cca
    • 1
      ks rajče velké
    • snítka tymiánu
    • 1,50
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou stran dozlatova a dáme stranou. Do výpeku nasypeme osmažit dosklovata pokrájenou cibuli, dále přidáme krátce osmažit i protlak s nasekaným česnekem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Následně přidáme pokrájené velké rajče (nebo dvě menší), špetku soli a pepře a tymián s rozmarýnem. Zeleninovou směs nalijeme do zapékací mísy nebo pekáčku, na ní posadíme osmažená stehna, přilijeme cca deci vína, zaklopíme a dusíme v předehřáté troubě na 180°C 40 - 60 minut, dle velikosti stehen a druhu masa. Během dušení stehna přeléváme zeleninovo-vínovou omáčkou a podléváme dle potřeby vínem.
3
Místo čerstvého rajčete a rajského protlaku můžeme použít cca 200 gramů loupaných rajčat z plechovky. Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo bruschettou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí Králičí
Maso Králičí Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Česnek Cibule Hladká mouka Kuřecí stehna Máslo Pepř mletý Rajče Rajský protlak Rozmarýn Snítka tymiánu Sůl

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Fazolová polévka na kyselo

Fazolová polévka na kyselo

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Naše laskonky

Naše laskonky

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

58
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
56
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…
43
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Slavní smutní kvůli smrti Ozzyho (†76): Loučí se Havlová i Rottrová! Kdo další se klaní Princi temnoty?

Slavní smutní kvůli smrti Ozzyho (†76): Loučí se Havlová i Rottrová! Kdo další se klaní Princi temnoty?

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře po anglicku
Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)
Dušené kuře se zeleninou (tajine /…
  • Recepty.cz
  • Dušené kuře (králík) nejen na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact