Kuře i s kůží naporcujeme na 8 dílů. Mírně osolíme a opepříme.
2
V hrci rozpustíme trochu másla a přidáme olej, na kterém osmahneme do sklovata cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme kuře. Nejprve zprudka opečeme ze všech stran a potom zmírníme oheň a dusíme pomalu téměř doměkka. Přidáme podravku a kmín. Během dušení můžeme přidat cca 1 dcl vody. Ono si to pustí samo dost šťávičky. Před koncem prolisujeme česnek a krátce povaříme. Asi tak 5-10 minut. Česnek a cibule krásně zahustí šťávu.
3
Je to rychlé a jednoduché jídlo, které patří mezi naše nejoblíbenější. U nás tuto dobrotu podáváme s vařeným bramborem, ale může se podávat i s rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iveta Bílková
|26. 2. 2007 13:47
Toho česneku se nebojte. Když ho krátce podusíte, ztratí na síle a šťávu máte krásně zahuštěnou.Zkuste nejprve dvě hlávky / taky záleží na velikosti česneku/ a uvidíte, jestli vám to bude stačit nebo ne.