Kedlubny nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálený olej, osolíme, opepříme, přidáme cukr a mírně podlijeme vývarem. Dusíme doměkka. K měkkým kedlubnám přidáme lžíci másla a zaprášíme moukou. Promícháme a chvíli ještě podusíme. Můžeme také zahustit jíškou.
...dochucuji ještě octem, ale to už každý podle svého, my rádi sladkokyselé :-)
Iveta Rezlerová
|24. 8. 2007 19:45
Dobrý den,já zase nakrájím kedlubny na kostky jako na guláš,dám zpěnit cibulku a kedlubny chvilku na ni podusím.Přidám sůl,pepř a hlavně mletý kmín,masox a podliju..Před koncem do toho naházím noky a zahustím,jak kdo chce,jíškou nebo moukou.Dobrá je tmavá jíška z krabice.Je to bašta,která pořádně zasytí.
Anonym
|8. 6. 2007 17:46
Dobrý den, tento recept děláme doma, jen kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle a přidáváme stejně nakrouhanou i mrkev, občas rozdušenou zeleninu ještě zalijeme smetanou na vaření, trochou vývaru a dochutíme kari kořením. Děláme s bramborem a ani není potřeba žádné maso ...