• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Dušené jemné zelíčko
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jemné zelíčko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jemné zelíčko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      ks brambory (1-2) syrové - menší
    • 50
      g slanina nebo špek
    • sůl
    • 0,50
      lžička podravka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody, zhruba 1/2 obsahu (aby nebylo ponořené), mírně osolíme a přidáme podravku a uvaříme do měkka.
2
Zvlášť do hrnečku nakrájíme slaninu na drobné kostičky a necháme rozpustit, přihodíme jemně nakrájenou cibuli necháme ji jen zpěnit. Hotovou slaninu s cibulí přidáme k vařenému zelí a dobře promícháme nastrouhanou syrovou bramborou zahustíme.
3
Dochutíme cukrem a dle chuti přisolíme. Necháme ještě zhruba 10 min. na mírném ohni za občasného míchání dojít.
4
Je vhodnou přílohou ke všem masům, ale i k plněným bramborovým knedlíkům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 19. 10. 2010 08:44

    Takovou dobrotu je škoda kazit něčím takovým,jako je Podravka,Vegeta... .Bramboru jsem dal jen jednu malou,nemáme rádi,když je zelí ,,kašovité,,.Jinak ale dobré :-)

  • Tereza - | 4. 6. 2007 06:43

    Asi áno Janka, ja som si to tiež prepočítala, zhruba to zodpovedá :))) A stačí taj soli, však ?

  • Jana H. | 3. 6. 2007 20:18

    Terko vytáhla jsem kalkulačku a protože nakládám asi 25 kg tak to skoro odpovídá. Asi máme podobné recepty. Zdravím Jana H.

  • Tereza - | 3. 6. 2007 16:48

    Janka, ja dávam na 50 kg kapusty 40 dag soli. Kapusta je konzervovaná a slaná nie je. Pri varení nie je problém jedlo dosoliť, ak treba, ale ja to robím málokedy. Jedlá nepresáľam, takže Martin, úlne ti rozumem. Ak si odkázaný na kapustu z obchodu, ja by som ju iba zcedila ( šťavu možno použiť na iné jedlo, napr. polievku, tam sa bude riediť ) , ale nepremývala.

  • Jana H. | 3. 6. 2007 15:31

    Já dávám 1,5 dkg na 1 kg čistého zelí.

  • MartinV | 3. 6. 2007 14:23

    Terezko, to zní rozumně. Zatím jsem odkázaný na zelí z obchodu, které je na mne slané přespříliš. Příští rok už budeme doufám v baráku se zahradou, pravý venkov, vyzkouším vlastní. Máte případně recept jak nakládat zelí s málo soli, tak akorát aby se nekazilo, přidejte ho - díky.

  • Tereza - | 3. 6. 2007 10:32

    Martin, ale zároveň sa zbaví vitamínov a minerálov, a kvôli tomu vlastne tú kyslú kapustu využívame hlavne v zime. Je lepšie nakladať kapustu bez zbytočne veľkého množstva soli a pri príprave už soľ nepoužívať. V tomto recepte stačí nepoužiť podravku, to je samá soľ. Strúhaný zemiak nadbytok soli aj tak vstrebe. Zemiak sa používa pri presolení aj iných jedál, stačí ho trocha povariť v jedle.

  • MartinV | 2. 6. 2007 18:11

    Kysané zelí 100% proplachujte, zbaví se tím přebytečné soli. Zelná chuť zůstane beze zbytku.

  • Věra | 17. 5. 2007 20:09

    Dělám téměř stejně, ale místo špeku přidávám sťávu z pečeného masa, ke kterému ho přidávám.

  • Ivana Samcová | 17. 5. 2007 18:00

    Sice zelí nevařím ve vodě, ale když už je hodně uležené /nebo jak to nazvat/, tak ho taky proplachuji, aby nebylo zas příliš kyselé. Rovněž doslazuji a myslím, že poměrně dost. Takto dělané zelí nám moc chutná a zatím jsem slyšela jen chválu, jak je výborné. Toto je vcelku podobný recept, tak bude určitě také dobrý.

  • Jája | 17. 5. 2007 14:20

    Proplachovat KYSELÉ zelí, aby nebylo kyselé??? A potom navíc doslazovat??? To raději zůstanu u svého "moravského" zelí, jak ho nazývají Pražáci.

  • Anonym | 16. 5. 2007 10:04

    Je na tomhle receptu něco extrovního, čeho jsem si nevšimla? Vždyť jde o běžnou banální přípravu zelí z pytlíku!!! Často se jen cibule na špeku podusí předem, pro úsporu času, místa na spooráku a jednoho hrnce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Kysané zelí Podravka Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky s kokosem

Rumové kuličky s kokosem

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

45 minut
Tradiční bramborový salát

Tradiční bramborový salát

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

75 minut
Čerstvé kimchi

Čerstvé kimchi

Poslední sledované recepty

98
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
79
Vosí hnízda
Vosí hnízda
59
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
53
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
52
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Vánoce v Rakousku: Vyzkoušejte tradiční vídeňský bramborový salát podle receptu ze světoznámé restaurace Plachutta
Vánoce v Rakousku: Vyzkoušejte tradiční vídeňský…
Nepečené cukroví podle Dany Morávkové stihnete i na poslední chvíli
Nepečené cukroví podle Dany Morávkové stihnete i…
Rompope: Mexický vaječný likér s tajnou ingrediencí, kterému jednoduše neodoláte
Rompope: Mexický vaječný likér s tajnou…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
AHA.cz Slováčková a její boj s rakovinou: Letěla si splnit sen!

Slováčková a její boj s rakovinou: Letěla si splnit sen!

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejstylovější dámy 50+ až 80+: Na jaké stylistické fígle vsadily v roce 2024 Paulová či Vondráčková?

Nejstylovější dámy 50+ až 80+: Na jaké stylistické fígle vsadily v roce 2024 Paulová či Vondráčková?

Ženy.cz Jak vyjít se sousedy

Jak vyjít se sousedy

Blesk.cz Linda z Bachelora přiznala: Boj s vážnou nemocí! Příčinu zjistili až lékaři na sále

Linda z Bachelora přiznala: Boj s vážnou nemocí! Příčinu zjistili až lékaři na sále

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 21.–22. 12. 2024: Kdo zažije nejrušnější dny roku? A koho potká nebývalé štěstí?

Horoskop na víkend 21.–22. 12. 2024: Kdo zažije nejrušnější dny roku? A koho potká nebývalé štěstí?

Další doporučené recepty:

Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
  • Recepty.cz
  • Dušené jemné zelíčko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact