• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dušené jemné zelíčko
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jemné zelíčko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jemné zelíčko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      ks brambory (1-2) syrové - menší
    • 50
      g slanina nebo špek
    • sůl
    • 0,50
      lžička podravka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody, zhruba 1/2 obsahu (aby nebylo ponořené), mírně osolíme a přidáme podravku a uvaříme do měkka.
2
Zvlášť do hrnečku nakrájíme slaninu na drobné kostičky a necháme rozpustit, přihodíme jemně nakrájenou cibuli necháme ji jen zpěnit. Hotovou slaninu s cibulí přidáme k vařenému zelí a dobře promícháme nastrouhanou syrovou bramborou zahustíme.
3
Dochutíme cukrem a dle chuti přisolíme. Necháme ještě zhruba 10 min. na mírném ohni za občasného míchání dojít.
4
Je vhodnou přílohou ke všem masům, ale i k plněným bramborovým knedlíkům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 19. 10. 2010 08:44

    Takovou dobrotu je škoda kazit něčím takovým,jako je Podravka,Vegeta... .Bramboru jsem dal jen jednu malou,nemáme rádi,když je zelí ,,kašovité,,.Jinak ale dobré :-)

  • Tereza - | 4. 6. 2007 06:43

    Asi áno Janka, ja som si to tiež prepočítala, zhruba to zodpovedá :))) A stačí taj soli, však ?

  • Jana H. | 3. 6. 2007 20:18

    Terko vytáhla jsem kalkulačku a protože nakládám asi 25 kg tak to skoro odpovídá. Asi máme podobné recepty. Zdravím Jana H.

  • Tereza - | 3. 6. 2007 16:48

    Janka, ja dávam na 50 kg kapusty 40 dag soli. Kapusta je konzervovaná a slaná nie je. Pri varení nie je problém jedlo dosoliť, ak treba, ale ja to robím málokedy. Jedlá nepresáľam, takže Martin, úlne ti rozumem. Ak si odkázaný na kapustu z obchodu, ja by som ju iba zcedila ( šťavu možno použiť na iné jedlo, napr. polievku, tam sa bude riediť ) , ale nepremývala.

  • Jana H. | 3. 6. 2007 15:31

    Já dávám 1,5 dkg na 1 kg čistého zelí.

  • MartinV | 3. 6. 2007 14:23

    Terezko, to zní rozumně. Zatím jsem odkázaný na zelí z obchodu, které je na mne slané přespříliš. Příští rok už budeme doufám v baráku se zahradou, pravý venkov, vyzkouším vlastní. Máte případně recept jak nakládat zelí s málo soli, tak akorát aby se nekazilo, přidejte ho - díky.

  • Tereza - | 3. 6. 2007 10:32

    Martin, ale zároveň sa zbaví vitamínov a minerálov, a kvôli tomu vlastne tú kyslú kapustu využívame hlavne v zime. Je lepšie nakladať kapustu bez zbytočne veľkého množstva soli a pri príprave už soľ nepoužívať. V tomto recepte stačí nepoužiť podravku, to je samá soľ. Strúhaný zemiak nadbytok soli aj tak vstrebe. Zemiak sa používa pri presolení aj iných jedál, stačí ho trocha povariť v jedle.

  • MartinV | 2. 6. 2007 18:11

    Kysané zelí 100% proplachujte, zbaví se tím přebytečné soli. Zelná chuť zůstane beze zbytku.

  • Věra | 17. 5. 2007 20:09

    Dělám téměř stejně, ale místo špeku přidávám sťávu z pečeného masa, ke kterému ho přidávám.

  • Ivana Samcová | 17. 5. 2007 18:00

    Sice zelí nevařím ve vodě, ale když už je hodně uležené /nebo jak to nazvat/, tak ho taky proplachuji, aby nebylo zas příliš kyselé. Rovněž doslazuji a myslím, že poměrně dost. Takto dělané zelí nám moc chutná a zatím jsem slyšela jen chválu, jak je výborné. Toto je vcelku podobný recept, tak bude určitě také dobrý.

  • Jája | 17. 5. 2007 14:20

    Proplachovat KYSELÉ zelí, aby nebylo kyselé??? A potom navíc doslazovat??? To raději zůstanu u svého "moravského" zelí, jak ho nazývají Pražáci.

  • Anonym | 16. 5. 2007 10:04

    Je na tomhle receptu něco extrovního, čeho jsem si nevšimla? Vždyť jde o běžnou banální přípravu zelí z pytlíku!!! Často se jen cibule na špeku podusí předem, pro úsporu času, místa na spooráku a jednoho hrnce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Kysané zelí Podravka Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Cuketové nudle

Cuketové nudle

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

91
Kuřecí salát s vejci
Kuřecí salát s vejci
68
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
67
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
61
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
50
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
  • Recepty.cz
  • Dušené jemné zelíčko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact