• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené jemné zelíčko
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jemné zelíčko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jemné zelíčko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      ks brambory (1-2) syrové - menší
    • 50
      g slanina nebo špek
    • sůl
    • 0,50
      lžička podravka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody, zhruba 1/2 obsahu (aby nebylo ponořené), mírně osolíme a přidáme podravku a uvaříme do měkka.
2
Zvlášť do hrnečku nakrájíme slaninu na drobné kostičky a necháme rozpustit, přihodíme jemně nakrájenou cibuli necháme ji jen zpěnit. Hotovou slaninu s cibulí přidáme k vařenému zelí a dobře promícháme nastrouhanou syrovou bramborou zahustíme.
3
Dochutíme cukrem a dle chuti přisolíme. Necháme ještě zhruba 10 min. na mírném ohni za občasného míchání dojít.
4
Je vhodnou přílohou ke všem masům, ale i k plněným bramborovým knedlíkům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 19. 10. 2010 08:44

    Takovou dobrotu je škoda kazit něčím takovým,jako je Podravka,Vegeta... .Bramboru jsem dal jen jednu malou,nemáme rádi,když je zelí ,,kašovité,,.Jinak ale dobré :-)

  • Tereza - | 4. 6. 2007 06:43

    Asi áno Janka, ja som si to tiež prepočítala, zhruba to zodpovedá :))) A stačí taj soli, však ?

  • Jana H. | 3. 6. 2007 20:18

    Terko vytáhla jsem kalkulačku a protože nakládám asi 25 kg tak to skoro odpovídá. Asi máme podobné recepty. Zdravím Jana H.

  • Tereza - | 3. 6. 2007 16:48

    Janka, ja dávam na 50 kg kapusty 40 dag soli. Kapusta je konzervovaná a slaná nie je. Pri varení nie je problém jedlo dosoliť, ak treba, ale ja to robím málokedy. Jedlá nepresáľam, takže Martin, úlne ti rozumem. Ak si odkázaný na kapustu z obchodu, ja by som ju iba zcedila ( šťavu možno použiť na iné jedlo, napr. polievku, tam sa bude riediť ) , ale nepremývala.

  • Jana H. | 3. 6. 2007 15:31

    Já dávám 1,5 dkg na 1 kg čistého zelí.

  • MartinV | 3. 6. 2007 14:23

    Terezko, to zní rozumně. Zatím jsem odkázaný na zelí z obchodu, které je na mne slané přespříliš. Příští rok už budeme doufám v baráku se zahradou, pravý venkov, vyzkouším vlastní. Máte případně recept jak nakládat zelí s málo soli, tak akorát aby se nekazilo, přidejte ho - díky.

  • Tereza - | 3. 6. 2007 10:32

    Martin, ale zároveň sa zbaví vitamínov a minerálov, a kvôli tomu vlastne tú kyslú kapustu využívame hlavne v zime. Je lepšie nakladať kapustu bez zbytočne veľkého množstva soli a pri príprave už soľ nepoužívať. V tomto recepte stačí nepoužiť podravku, to je samá soľ. Strúhaný zemiak nadbytok soli aj tak vstrebe. Zemiak sa používa pri presolení aj iných jedál, stačí ho trocha povariť v jedle.

  • MartinV | 2. 6. 2007 18:11

    Kysané zelí 100% proplachujte, zbaví se tím přebytečné soli. Zelná chuť zůstane beze zbytku.

  • Věra | 17. 5. 2007 20:09

    Dělám téměř stejně, ale místo špeku přidávám sťávu z pečeného masa, ke kterému ho přidávám.

  • Ivana Samcová | 17. 5. 2007 18:00

    Sice zelí nevařím ve vodě, ale když už je hodně uležené /nebo jak to nazvat/, tak ho taky proplachuji, aby nebylo zas příliš kyselé. Rovněž doslazuji a myslím, že poměrně dost. Takto dělané zelí nám moc chutná a zatím jsem slyšela jen chválu, jak je výborné. Toto je vcelku podobný recept, tak bude určitě také dobrý.

  • Jája | 17. 5. 2007 14:20

    Proplachovat KYSELÉ zelí, aby nebylo kyselé??? A potom navíc doslazovat??? To raději zůstanu u svého "moravského" zelí, jak ho nazývají Pražáci.

  • Anonym | 16. 5. 2007 10:04

    Je na tomhle receptu něco extrovního, čeho jsem si nevšimla? Vždyť jde o běžnou banální přípravu zelí z pytlíku!!! Často se jen cibule na špeku podusí předem, pro úsporu času, místa na spooráku a jednoho hrnce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr Kysané zelí Podravka Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Řecký gyros

Řecký gyros

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Špenátová omeleta

Špenátová omeleta

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

112
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
85
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
63
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
61
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
48
Čočkové ragú
Čočkové ragú

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Koťák prohrál drsnou sázku a má Mikýřem navždy poznamenaný zadek!

Koťák prohrál drsnou sázku a má Mikýřem navždy poznamenaný zadek!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
Dušené kuře (králík) nejen na víně
Dušené kuře (králík) nejen na víně
  • Recepty.cz
  • Dušené jemné zelíčko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact