• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí na limetkách
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí na limetkách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí na limetkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g jehněčí kýta
    • 3
      ks mrkev
    • 3
      ks petržel
    • 3
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks limetka
    • 2
      lžička římský kmín
    • 2
      lžička fenyklová semínka
    • 2
      lžička koriandrová semínka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks skořice (svitek)
    • 400
      g sekaná rajčata (lze i konzerva)
    • 120
      g olivy
    • 3
      ks chilli papričky
    • 500
      ml vývar
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička hnědý cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máta

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky. Limetky omyjte horkou vodou a také nakrájejte na kousky. Semínka kmínu, fenyklu a koriandru nahrubo rozdrťte. Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáči nebo velkém hrnci rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte kostky masa.
2
Přidejte cibuli, česnek, petržel a mrkev, společně ještě 5 minut opékejte. Osolte, opepřete, přidejte limetky, drcené koření, skořici, rajčata, olivy, chilli papričky a vývar, uveďte do varu a zakryté vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 1,5 až 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Šťávu dochuťte sójovou omáčkou a cukrem a jehněčí v orientálním stylu podávejte posypané lístky máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ... | 16. 9. 2014 18:13

    Bohužel jsem si nepřečetl předchozí příspěvek, dal jsem 3 neoloupané limetky a je to hořké jako prase :'(

  • Velryba | 1. 4. 2013 21:10

    Doporučuji limetku určitě oloupat a dát jich méně (tak 1-2), jinak je chuť až vlezle hořko - kyselá,hlavně pokud vám jídlo zbyde a dojídáte ho později. Jinak zajímavé a hodné doporučení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Cibule Fenyklová semínka Hnědý cukr Jehněčí kýta Koriandrová semínka Limetka Máta Mrkev Olivový olej Olivy Pepř mletý Petržel Římský kmín Sekaná rajčata Skořice Sojová omáčka Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

128
Uzená polévka s kroupami a hráškem
Uzená polévka s kroupami…
89
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
56
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
50
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
50
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 14. 10. 2025: Koho čeká důležité rozhodnutí a kdo narazí na nepříjemnou pravdu?

Denní horoskop na úterý 14. 10. 2025: Koho čeká důležité rozhodnutí a kdo narazí na nepříjemnou pravdu?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Velký krok syna Bartošové (†48) Artura (29): Stěhování se sexy přítelkyní! Do bytu za 9 milionů

Velký krok syna Bartošové (†48) Artura (29): Stěhování se sexy přítelkyní! Do bytu za 9 milionů

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí na limetkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact