• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí na limetkách
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí na limetkách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí na limetkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g jehněčí kýta
    • 3
      ks mrkev
    • 3
      ks petržel
    • 3
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks limetka
    • 2
      lžička římský kmín
    • 2
      lžička fenyklová semínka
    • 2
      lžička koriandrová semínka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks skořice (svitek)
    • 400
      g sekaná rajčata (lze i konzerva)
    • 120
      g olivy
    • 3
      ks chilli papričky
    • 500
      ml vývar
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička hnědý cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máta

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky. Limetky omyjte horkou vodou a také nakrájejte na kousky. Semínka kmínu, fenyklu a koriandru nahrubo rozdrťte. Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáči nebo velkém hrnci rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte kostky masa.
2
Přidejte cibuli, česnek, petržel a mrkev, společně ještě 5 minut opékejte. Osolte, opepřete, přidejte limetky, drcené koření, skořici, rajčata, olivy, chilli papričky a vývar, uveďte do varu a zakryté vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 1,5 až 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Šťávu dochuťte sójovou omáčkou a cukrem a jehněčí v orientálním stylu podávejte posypané lístky máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ... | 16. 9. 2014 18:13

    Bohužel jsem si nepřečetl předchozí příspěvek, dal jsem 3 neoloupané limetky a je to hořké jako prase :'(

  • Velryba | 1. 4. 2013 21:10

    Doporučuji limetku určitě oloupat a dát jich méně (tak 1-2), jinak je chuť až vlezle hořko - kyselá,hlavně pokud vám jídlo zbyde a dojídáte ho později. Jinak zajímavé a hodné doporučení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Cibule Fenyklová semínka Hnědý cukr Jehněčí kýta Koriandrová semínka Limetka Máta Mrkev Olivový olej Olivy Pepř mletý Petržel Římský kmín Sekaná rajčata Skořice Sojová omáčka Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda
14
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ornella Koktová (32) s manželem Josefem (68): Trapas při sexu na veřejnosti!

Ornella Koktová (32) s manželem Josefem (68): Trapas při sexu na veřejnosti!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí na limetkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact