• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí na limetkách
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí na limetkách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí na limetkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g jehněčí kýta
    • 3
      ks mrkev
    • 3
      ks petržel
    • 3
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks limetka
    • 2
      lžička římský kmín
    • 2
      lžička fenyklová semínka
    • 2
      lžička koriandrová semínka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks skořice (svitek)
    • 400
      g sekaná rajčata (lze i konzerva)
    • 120
      g olivy
    • 3
      ks chilli papričky
    • 500
      ml vývar
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička hnědý cukr
    • sůl
    • pepř mletý
    • máta

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky. Limetky omyjte horkou vodou a také nakrájejte na kousky. Semínka kmínu, fenyklu a koriandru nahrubo rozdrťte. Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáči nebo velkém hrnci rozehřejte olej a ze všech stran na něm opečte kostky masa.
2
Přidejte cibuli, česnek, petržel a mrkev, společně ještě 5 minut opékejte. Osolte, opepřete, přidejte limetky, drcené koření, skořici, rajčata, olivy, chilli papričky a vývar, uveďte do varu a zakryté vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 1,5 až 2 hodiny, až bude maso zcela měkké. Šťávu dochuťte sójovou omáčkou a cukrem a jehněčí v orientálním stylu podávejte posypané lístky máty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ... | 16. 9. 2014 18:13

    Bohužel jsem si nepřečetl předchozí příspěvek, dal jsem 3 neoloupané limetky a je to hořké jako prase :'(

  • Velryba | 1. 4. 2013 21:10

    Doporučuji limetku určitě oloupat a dát jich méně (tak 1-2), jinak je chuť až vlezle hořko - kyselá,hlavně pokud vám jídlo zbyde a dojídáte ho později. Jinak zajímavé a hodné doporučení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Cibule Fenyklová semínka Hnědý cukr Jehněčí kýta Koriandrová semínka Limetka Máta Mrkev Olivový olej Olivy Pepř mletý Petržel Římský kmín Sekaná rajčata Skořice Sojová omáčka Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Cuketový dort

Cuketový dort

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
16
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
16
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
14
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

Boho sbalila kufry i děti: Už bydlí s Langmajerem! To byl ale fičák!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí na limetkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact