• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks mrkev středně velké (nakrájené na kousky)
    • 4
      ks řapíkatý celer řapíky (nakrájené na kousky)
    • 2
      ks cibule bílá (najemno nakrájená)
    • červené víno suché
    • rozmarýn několik snítek
    • šalvěj několik snítek
    • extra panenský olivový olej
    • nakládaná loupaná rajčata 2x 400 g (nebo čerstvých typ San Marzano)
    • 1
      l vepřový vývar
    • 0,50
      ks květák menší hlávka
    • 0,50
      ks citron
    • 500
      g brambory oloupané a pokrájené na kousky
    • 4
      ks jehněčí maso kolínka
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
  • Na ozdobení
    • rozmarýn snítky
    • cherry rajčátka lehce opečená

Postup přípravy receptu

1
Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v chladu marinovat nejméně přes noc. Druhý den slijte marinádu a maso osušte. Na oleji osmažte zbylou cibuli, mrkev a celer, položte na ně maso a bylinky. Zastříkněte červeným vínem (nejlépe Chianti), zalijte rajčaty a vývarem a zakryté duste na nízkém plameni doměkka, hodinu až hodinu a půl. Zeleninu pak propasírujte.
2
Ve vodě s půlkou citronu uvařte květák doměkka, v osolené vodě brambory. Až obojí zelenina změkne, slijte ji a společně rozmačkejte či rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte trochu oleje extra virgin, dochuťte a podávejte s dušeným kolínkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z…

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OOO... | 9. 6. 2011 08:25

    víííííbornéééééééé doporučuju <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Květen Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cherry rajčátka Cibule Citron Extra panenský olivový olej Jehněčí maso Květák Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Pepř mletý Řapíkatý celer Rozmarýn Šalvěj Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Nedělní štola

Nedělní štola

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Fazolový salát - rychle a chutně

Fazolový salát - rychle a chutně

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

175
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
154
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
97
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
84
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
76
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact