nakládaná loupaná rajčata
2x 400 g (nebo čerstvých typ San Marzano)
1
l
vepřový vývar
0,50
ks
květák
menší hlávka
0,50
ks
citron
500
g
brambory
oloupané a pokrájené na kousky
4
ks
jehněčí maso
kolínka
sůl
na dochucení
pepř mletý
na dochucení
Na ozdobení
rozmarýn
snítky
cherry rajčátka
lehce opečená
Postup přípravy receptu
1
Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v chladu marinovat nejméně přes noc. Druhý den slijte marinádu a maso osušte. Na oleji osmažte zbylou cibuli, mrkev a celer, položte na ně maso a bylinky. Zastříkněte červeným vínem (nejlépe Chianti), zalijte rajčaty a vývarem a zakryté duste na nízkém plameni doměkka, hodinu až hodinu a půl. Zeleninu pak propasírujte.
2
Ve vodě s půlkou citronu uvařte květák doměkka, v osolené vodě brambory. Až obojí zelenina změkne, slijte ji a společně rozmačkejte či rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte trochu oleje extra virgin, dochuťte a podávejte s dušeným kolínkem.