• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks mrkev středně velké (nakrájené na kousky)
    • 4
      ks řapíkatý celer řapíky (nakrájené na kousky)
    • 2
      ks cibule bílá (najemno nakrájená)
    • červené víno suché
    • rozmarýn několik snítek
    • šalvěj několik snítek
    • extra panenský olivový olej
    • nakládaná loupaná rajčata 2x 400 g (nebo čerstvých typ San Marzano)
    • 1
      l vepřový vývar
    • 0,50
      ks květák menší hlávka
    • 0,50
      ks citron
    • 500
      g brambory oloupané a pokrájené na kousky
    • 4
      ks jehněčí maso kolínka
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení
  • Na ozdobení
    • rozmarýn snítky
    • cherry rajčátka lehce opečená

Postup přípravy receptu

1
Do směsi dvou mrkví a dvou řapíků celeru a jedné cibule vložte kolínka, přidejte bylinky a zalijte vínem tak, aby maso bylo zcela ponořené a nechte v chladu marinovat nejméně přes noc. Druhý den slijte marinádu a maso osušte. Na oleji osmažte zbylou cibuli, mrkev a celer, položte na ně maso a bylinky. Zastříkněte červeným vínem (nejlépe Chianti), zalijte rajčaty a vývarem a zakryté duste na nízkém plameni doměkka, hodinu až hodinu a půl. Zeleninu pak propasírujte.
2
Ve vodě s půlkou citronu uvařte květák doměkka, v osolené vodě brambory. Až obojí zelenina změkne, slijte ji a společně rozmačkejte či rozmixujte na hladkou kaši. Přidejte trochu oleje extra virgin, dochuťte a podávejte s dušeným kolínkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek

Siven s bramborovým pyré a omáčkou z…

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • OOO... | 9. 6. 2011 08:25

    víííííbornéééééééé doporučuju <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Květen Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cherry rajčátka Cibule Citron Extra panenský olivový olej Jehněčí maso Květák Mrkev Nakládaná loupaná rajčata Pepř mletý Řapíkatý celer Rozmarýn Šalvěj Sůl Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

100
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
65
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
35
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
35
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
34
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co  se stala mužem!

Herecký chameleon Petr Uhlík: Z vraha Hojera atletkou, co se stala mužem!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
Dušené kapustové brambory
Dušené kapustové brambory
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact