• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí Irish Stew
Napište svůj komentář k receptu

Dušené jehněčí Irish Stew

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené jehněčí Irish Stew
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 600
      g jehněčí maso nebo skopové maso z kýty či plecka
    • 600
      g brambory
    • 200
      g cibule
    • 200
      g mrkev
    • 1,50
      l vývar
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce olej
    • guinness (pivo) nebo víno na dochucení
    • česnek na dochucení
    • tymián na dochucení
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky podobně jako na guláš, oloupané brambory a cibuli na kolečka, mrkev na větší kusy. Na rozehřátém oleji v silnostěnném kastrolu osmažte kousky masa. Přidejte česnek a ještě asi minutu smažte.
2
Přidejte vývar, pivo nebo víno, podle chuti sůl a tymián. Zakryté poduste na mírném plameni nebo v troubě předehřáté na 150 °C asi hodinu.
3
V jiném kastrolu rozehřejte máslo a dozlatova osmažte brambory, cibuli a mrkev.
4
Opepřete a opečenou zeleninu pak přidejte do hrnce s masem a ještě dále duste, až bude vše krásně měkké, asi 40 minut. Před podáváním ještě dochuťte solí a pepřem, na talíři případně posypte sekanou petrželkou. Nejlepší je ale Irish Stew druhý den, až se všechny chutě rozleží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Irish Coffee Muffins

Irish Coffee Muffins

Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

Dušené jehněčí na limetkách

Dušené jehněčí na limetkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svatka60 | 18. 3. 2017 18:53

    Naprosto souhlasím, je to náš nejoblíbenější recept z jehněčího. Vaříme pravidelně a je skvělý ! :-)

  • svatka60 | 18. 3. 2017 18:51

    Je to náš nejoblíbenější recept z jehněčího. Opravdu skvělý, vaříme pravidelně ;-)

  • LenkaL | 11. 7. 2014 08:43

    Výborné, jednoduchá příprava a chutná jako originál! Opakovaný úspěch u strávníků!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Oběd Smažení Dušení Irsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Guinness Jehněčí maso Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorové maso

Mramorové maso

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Kynutý závin

Kynutý závin

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
21
Medovo ovesné placičky
Medovo ovesné placičky
19
Sušenky z ovesných vloček
Sušenky z ovesných vloček
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Expertka a grafoložka o vzkazu princezny Kate: Co na ni prozradil ručně psaný vzkaz!

Expertka a grafoložka o vzkazu princezny Kate: Co na ni prozradil ručně psaný vzkaz!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jehněčí na limetkách
Dušené jemné zelíčko
Dušené jemné zelíčko
  • Recepty.cz
  • Dušené jehněčí Irish Stew
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact