• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí přírodní pro děti
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí přírodní pro děti

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí přírodní pro děti
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g hovězí maso
    • 30
      g máslo
    • 0,50
      ks cibule
    • chleba kůrka z menšího krajíce

Postup přípravy receptu

1
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso, opečeme, podlijeme a dusíme. Ke konci přidáme nadrobno nakrájenou kůrku z chleba a dusíme do úplného změknutí masa i chleba. Kousíčky kůrky rozmačkáme a podáváme s těstovinami.
2
**Obměny:**
3
1) ke konci místo kůrky dáme například zelené fazolky nakrájené na špalíčky a na kousky nakrájené rajče. Zahustíme lžičkou polohrubé mouky. Dodusíme. Podáváme s bramborem.
4
2) Místo fazolek přidáme papriku na proužky nebo kousek strouhaného celeru. Opět zahustíme moukou. Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika Wheler | 11. 3. 2008 16:03

    Ctu Vasi diskuzi a ohromuje mne, ze co prispevek, to uplne jiny nazor na prvni stravu ditete. Memu synovi je 17 mesicu a stale ho kojim. Jsem Ceska a ted momentalne zijeme v Cechach, ale syn se nam narodil v Australii a v jeho 6 mesicich jsme se prestehovali na Novy Zeland. V obou techto zemich panuje nazor, ze prestoze kojeni je velmi dulezite, dite se rodi se zasobou mineralu a predevsim zeleza asi na prvnich 6 mesicu zivota a pote se mu musi zacit dodavat v pevne strave. Nejlepsi je s pevnou stravou zacit kolem 6 mesice ditete. Materske mleko co sunar vsak nadale zustavaji hlavni stravou ditete a podavaji se miminku pred pevnou stravou. Asi prvni 2 tydny krmite dite detskou ryzovou kasi smichanou s materskym mlekem ci prevarenou vodou. Dite by nemelo pozivat kravske mleko az do 1 roku zivota, a proto bych se do teto doby vyvarovala i pouzivani masla. Zacnete 1 cajovou lzickou a postupne zvysujte az na 4.

  • Jana Cz. | 23. 3. 2007 16:24

    Mám dvanáctiměsíční dceru a též velmi dbám, aby měla papání, jak to má být. Souhlasím s paní Válkovou, že maso je důležité. Též jsem četla, že z hovězího stačí vývar, ale když ho děťátko sní a poradí si s ním i trávení, tak to může. Já preferuji maso bílé, ale když ho mimi nesnese, není co řešit. Také jsem 6 měsíců plně kojila a kojím dál, ale bylo mi doporučeno zavádět příkrmy pro rozmanitost živin a také pro rozvoj žvýkání dítěte. Pomalu zavádíme nové potraviny, tak možná dojde i na tento recept :-) Málem bych zapomněla, s tukem to dělám přesně jako paní Tomčíková a myslím, že je to úplně dobře :-)

  • Zuzana Válková | 5. 3. 2007 16:24

    I já velmi dbám na stravu dcery. A ve všech knihách, internetových poradnách i doporučeních pediatrů se zavádí maso od 7 měsíce. Je to velmi důležité kvůli bílkovinám, železu i dalším vitamínům a minerálním látkám. A třeba právě hovězí je dobré pro chudokrevné děti. Samozřejmě, že maso nahradil lze, ale většinou potravinami, které maličké děti velmi špatně stráví. P.S. Kojila jsem plně 6 měsíců, ale pak už to nestačilo.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 3. 2007 12:42

    Berte v potaz, Ivano, že ne každá maminka má to štěstí, že může kojit a tak dlouho jako Vy. Nekojené děti začínají s masovými příkrmy mnohem dříve než kojené.

  • Ivana K. | 5. 3. 2007 11:49

    Nedalo mi to, abzch se nezapojila do diskuze. 7- měsíční kojenec v klidu vydrží s mateřským mlékem, dost dobře nechápu, proč do něj cpát tak brzy maso. Mám 3 děti a na jejich imunitu myslím mělo podávání příkrmů až od 9 měsíců příznivý vliv. Navíc jsme začínali zeleninou, ovocem, mléčnými výrobky, maso a výrobky s lepkem až kolem roku.

  • Zuzana Válková | 5. 3. 2007 09:49

    Naše mimi po drůbežím masu strašlivě zvrací, tak od 7 měsíců baští hovězí (velmi pečlivě vybrané) a krásně ho stráví a chutná jí. Zkonzultováno se třemi lékaři, všichni se shodují, že hovězí klidně ano. Jinak děkuji všem za recepty v této rubrice, je to skvělá inspirace.

  • Anonym | 29. 1. 2007 20:45

    Anonyme s miminkem, nejsem sice dietní sestra, ale taky myslím, že hovězí by bylo pro vašeho synka příliš velkej šok. Zkuste zapátrat, jistě existuje spousta knížek, i na internetu leccos najdete, ale určitě chodíte s děťátkem do poradny, a nechce se mi věřit tomu, že by vám tam neporadili. Asi bych začala mixovanými pokrmy ze zeleniny, pak přidat trochu BÍLÉHO masa, hovězí určitě až v pozdějším věku.

  • Lada Kovářová | 29. 1. 2007 16:35

    Já bych začala tím, že pro 7. měsíčního kojence preferujeme maso bílé - kuře, krůta, králík, později (kolem 12.měs.) můžeme zařadit libovou vepřovou kýtu. Ostatní druhy masa nejsou pro děti příliš vhodné např. hovězí maso je těžce stravitelné (z něj podáváme pouze vývar).

  • Jana Tomčíková | 29. 1. 2007 16:25

    Myslím, že máslo neuškodí.Když jsem se asi před 6,5 lety pídila naposledy po tom, jak vařit pro batole, dopídila jsem se toho, že jsem střídavě používala olivový olej a máslo(asi 6-5x týdně oliv. olej,1-2x týdně máslo).Jen toho tuku nesmí být moc.Snad se to za ta léta zase nezměnilo, i když všechno je možné.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 1. 2007 12:03

    Anonyme, snad Vám odpoví paní Kovářová, je dietní sestra, ale řekla bych, že snad ano...

  • Anonym | 29. 1. 2007 11:07

    zacinam nasemu 7.mesicnimu synovi davat normalni jidlo, a tohle se mi hned na prvni pohled libilo. zkusim prvni variantu. potom napisu jak mu to chutnalo. jenom nevim,jestli uz muze maslo nebo ne.

  • Eva Šíchová | 20. 9. 2006 12:59

    Bylo to výborné, udělala jsem to také s fazolkami a mělo to velký úspěch u mé roční dcerky :-) jen jsem nevěděla, jak dlouho se dusí maso, ale už to tuším. Díky.

  • Jaroslava Oumarová | 28. 8. 2006 21:02

    Jsem ráda, že chutnalo:-)

  • Misha | 12. 7. 2006 22:29

    Maso jsem nekrajela ale nechala platky, nezahustila jsem chlebem ale pridala ony fazolky, a bylo to vytecne!!Diky moc, vsichni jsme se oblizovali!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Pro děti Oběd Dušení Restování Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Cibule Hovězí maso Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Masové kuličky z Ikea

Masové kuličky z Ikea

Karibská kuřecí stehna

Karibská kuřecí stehna

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Doporučujeme

20 minut
Mexický těstovinový salát

Mexický těstovinový salát

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

58
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
54
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
48
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
42
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Taťjana Medvecká (71) vyhubla: O kila ji připravila práce!

Taťjana Medvecká (71) vyhubla: O kila ji připravila práce!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí přírodní pro děti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact