• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí přírodní pro děti
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí přírodní pro děti

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí přírodní pro děti
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 100
      g hovězí maso
    • 30
      g máslo
    • 0,50
      ks cibule
    • chleba kůrka z menšího krajíce

Postup přípravy receptu

1
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso, opečeme, podlijeme a dusíme. Ke konci přidáme nadrobno nakrájenou kůrku z chleba a dusíme do úplného změknutí masa i chleba. Kousíčky kůrky rozmačkáme a podáváme s těstovinami.
2
**Obměny:**
3
1) ke konci místo kůrky dáme například zelené fazolky nakrájené na špalíčky a na kousky nakrájené rajče. Zahustíme lžičkou polohrubé mouky. Dodusíme. Podáváme s bramborem.
4
2) Místo fazolek přidáme papriku na proužky nebo kousek strouhaného celeru. Opět zahustíme moukou. Podáváme s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Monika Wheler | 11. 3. 2008 16:03

    Ctu Vasi diskuzi a ohromuje mne, ze co prispevek, to uplne jiny nazor na prvni stravu ditete. Memu synovi je 17 mesicu a stale ho kojim. Jsem Ceska a ted momentalne zijeme v Cechach, ale syn se nam narodil v Australii a v jeho 6 mesicich jsme se prestehovali na Novy Zeland. V obou techto zemich panuje nazor, ze prestoze kojeni je velmi dulezite, dite se rodi se zasobou mineralu a predevsim zeleza asi na prvnich 6 mesicu zivota a pote se mu musi zacit dodavat v pevne strave. Nejlepsi je s pevnou stravou zacit kolem 6 mesice ditete. Materske mleko co sunar vsak nadale zustavaji hlavni stravou ditete a podavaji se miminku pred pevnou stravou. Asi prvni 2 tydny krmite dite detskou ryzovou kasi smichanou s materskym mlekem ci prevarenou vodou. Dite by nemelo pozivat kravske mleko az do 1 roku zivota, a proto bych se do teto doby vyvarovala i pouzivani masla. Zacnete 1 cajovou lzickou a postupne zvysujte az na 4.

  • Jana Cz. | 23. 3. 2007 16:24

    Mám dvanáctiměsíční dceru a též velmi dbám, aby měla papání, jak to má být. Souhlasím s paní Válkovou, že maso je důležité. Též jsem četla, že z hovězího stačí vývar, ale když ho děťátko sní a poradí si s ním i trávení, tak to může. Já preferuji maso bílé, ale když ho mimi nesnese, není co řešit. Také jsem 6 měsíců plně kojila a kojím dál, ale bylo mi doporučeno zavádět příkrmy pro rozmanitost živin a také pro rozvoj žvýkání dítěte. Pomalu zavádíme nové potraviny, tak možná dojde i na tento recept :-) Málem bych zapomněla, s tukem to dělám přesně jako paní Tomčíková a myslím, že je to úplně dobře :-)

  • Zuzana Válková | 5. 3. 2007 16:24

    I já velmi dbám na stravu dcery. A ve všech knihách, internetových poradnách i doporučeních pediatrů se zavádí maso od 7 měsíce. Je to velmi důležité kvůli bílkovinám, železu i dalším vitamínům a minerálním látkám. A třeba právě hovězí je dobré pro chudokrevné děti. Samozřejmě, že maso nahradil lze, ale většinou potravinami, které maličké děti velmi špatně stráví. P.S. Kojila jsem plně 6 měsíců, ale pak už to nestačilo.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 3. 2007 12:42

    Berte v potaz, Ivano, že ne každá maminka má to štěstí, že může kojit a tak dlouho jako Vy. Nekojené děti začínají s masovými příkrmy mnohem dříve než kojené.

  • Ivana K. | 5. 3. 2007 11:49

    Nedalo mi to, abzch se nezapojila do diskuze. 7- měsíční kojenec v klidu vydrží s mateřským mlékem, dost dobře nechápu, proč do něj cpát tak brzy maso. Mám 3 děti a na jejich imunitu myslím mělo podávání příkrmů až od 9 měsíců příznivý vliv. Navíc jsme začínali zeleninou, ovocem, mléčnými výrobky, maso a výrobky s lepkem až kolem roku.

  • Zuzana Válková | 5. 3. 2007 09:49

    Naše mimi po drůbežím masu strašlivě zvrací, tak od 7 měsíců baští hovězí (velmi pečlivě vybrané) a krásně ho stráví a chutná jí. Zkonzultováno se třemi lékaři, všichni se shodují, že hovězí klidně ano. Jinak děkuji všem za recepty v této rubrice, je to skvělá inspirace.

  • Anonym | 29. 1. 2007 20:45

    Anonyme s miminkem, nejsem sice dietní sestra, ale taky myslím, že hovězí by bylo pro vašeho synka příliš velkej šok. Zkuste zapátrat, jistě existuje spousta knížek, i na internetu leccos najdete, ale určitě chodíte s děťátkem do poradny, a nechce se mi věřit tomu, že by vám tam neporadili. Asi bych začala mixovanými pokrmy ze zeleniny, pak přidat trochu BÍLÉHO masa, hovězí určitě až v pozdějším věku.

  • Lada Kovářová | 29. 1. 2007 16:35

    Já bych začala tím, že pro 7. měsíčního kojence preferujeme maso bílé - kuře, krůta, králík, později (kolem 12.měs.) můžeme zařadit libovou vepřovou kýtu. Ostatní druhy masa nejsou pro děti příliš vhodné např. hovězí maso je těžce stravitelné (z něj podáváme pouze vývar).

  • Jana Tomčíková | 29. 1. 2007 16:25

    Myslím, že máslo neuškodí.Když jsem se asi před 6,5 lety pídila naposledy po tom, jak vařit pro batole, dopídila jsem se toho, že jsem střídavě používala olivový olej a máslo(asi 6-5x týdně oliv. olej,1-2x týdně máslo).Jen toho tuku nesmí být moc.Snad se to za ta léta zase nezměnilo, i když všechno je možné.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 1. 2007 12:03

    Anonyme, snad Vám odpoví paní Kovářová, je dietní sestra, ale řekla bych, že snad ano...

  • Anonym | 29. 1. 2007 11:07

    zacinam nasemu 7.mesicnimu synovi davat normalni jidlo, a tohle se mi hned na prvni pohled libilo. zkusim prvni variantu. potom napisu jak mu to chutnalo. jenom nevim,jestli uz muze maslo nebo ne.

  • Eva Šíchová | 20. 9. 2006 12:59

    Bylo to výborné, udělala jsem to také s fazolkami a mělo to velký úspěch u mé roční dcerky :-) jen jsem nevěděla, jak dlouho se dusí maso, ale už to tuším. Díky.

  • Jaroslava Oumarová | 28. 8. 2006 21:02

    Jsem ráda, že chutnalo:-)

  • Misha | 12. 7. 2006 22:29

    Maso jsem nekrajela ale nechala platky, nezahustila jsem chlebem ale pridala ony fazolky, a bylo to vytecne!!Diky moc, vsichni jsme se oblizovali!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Pro děti Oběd Dušení Restování Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chleba Cibule Hovězí maso Máslo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Koka dort

Koka dort

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

41
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Máslové řízky
Máslové řízky
20
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
20
Poke bowl s lososem
Poke bowl s lososem
15
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí přírodní pro děti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact