• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí po francouzku
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí po francouzku

autor: PotulnyDruid
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí po francouzku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí kližka
    • 1
      kg brambory Nejlépe nové brambory
    • 0,50
      kg mrkev Nejlepší je mladá mrkvička
    • 2
      ks kořen petržele
    • 2
      ks klobása Nějaká dobrá, kořeněná klobása
    • 500
      ml červené víno polosladké červené
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
  • Koření
    • 6
      ks bobkový list
    • 10
      ks nové koření
    • 10
      ks pepř celý černý
    • 1
      ks skořicová kůra
    • sůl podle chuti
    • 2
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžíce provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

1
Pokud máme nové brambory a mladou mrkvičku, pouze je dobře omyjeme a odtrhneme (neodřezáváme) zelené z mrkve. Pokud máme staré brambory a mrkev, musíme je oloupat. Petržel pouze umyjeme, aby byla čistá, neloupeme ani neodkrajujeme hlavičku. Brambory nakrájíme na větší kousky, mrkev a petržel rozkrojíme napůl, pokud je moc velká, jinak je necháme vcelku. Klobásky nakrájíme na kolečka.
2
Vezme si pekáč, nejlépe velký smaltový s víkem. Do pekáče vložíme několik brambor a na ně položíme celý kus hovězí kližky. Pak maso zaskládáme ze stran i z vrchu brambory, mrkví, petrželí a klobáskou, dejte si na tom záležet, aby výsledný dojem byl perfektní.
3
Jakmile máme pekáč krásně zaskládaný, přidáme navrch bobkový list, nové koření, pepř, zasypeme kmínem a provensálskými bylinkami, přidáme sůl a doprostřed položíme skořici. Vše zalijeme červeným vínem a dáme do předehřáté trouby na 360 stupňů.
4
20 minut pečeme při plné teplotě a pak troubu stáhneme zhruba na 180-160 stupňů. A pečeme další dvě a půl hodinky. Sem tam může nakouknout, a když tak doplnit červené víno. Zhruba 20 minut před koncem pečení přelijeme vše smetanou a ještě necháme v troubě.
5
Toto jídlo je úžasně dobré a když ho přinesete na stůl a odklopíte poklici, rozvoní se nádherná vůně a vizuální dojem je taky úžasný. A pak už si jen každý může přímo z pekáče dát na talíř, co mu po chuti.
6
Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Květen Červen Červenec Oběd Večeře Pečení Dušení Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené víno Drcený kmín Hovězí kližka Klobása Kořen petržele Mrkev Nové koření Pepř celý Provensálské bylinky Skořicová kůra Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Pečené fazole

Pečené fazole

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
15
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí po francouzku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact