• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí po francouzku
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí po francouzku

autor: PotulnyDruid
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 200 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí po francouzku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g hovězí kližka
    • 1
      kg brambory Nejlépe nové brambory
    • 0,50
      kg mrkev Nejlepší je mladá mrkvička
    • 2
      ks kořen petržele
    • 2
      ks klobása Nějaká dobrá, kořeněná klobása
    • 500
      ml červené víno polosladké červené
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
  • Koření
    • 6
      ks bobkový list
    • 10
      ks nové koření
    • 10
      ks pepř celý černý
    • 1
      ks skořicová kůra
    • sůl podle chuti
    • 2
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžíce provensálské bylinky

Postup přípravy receptu

1
Pokud máme nové brambory a mladou mrkvičku, pouze je dobře omyjeme a odtrhneme (neodřezáváme) zelené z mrkve. Pokud máme staré brambory a mrkev, musíme je oloupat. Petržel pouze umyjeme, aby byla čistá, neloupeme ani neodkrajujeme hlavičku. Brambory nakrájíme na větší kousky, mrkev a petržel rozkrojíme napůl, pokud je moc velká, jinak je necháme vcelku. Klobásky nakrájíme na kolečka.
2
Vezme si pekáč, nejlépe velký smaltový s víkem. Do pekáče vložíme několik brambor a na ně položíme celý kus hovězí kližky. Pak maso zaskládáme ze stran i z vrchu brambory, mrkví, petrželí a klobáskou, dejte si na tom záležet, aby výsledný dojem byl perfektní.
3
Jakmile máme pekáč krásně zaskládaný, přidáme navrch bobkový list, nové koření, pepř, zasypeme kmínem a provensálskými bylinkami, přidáme sůl a doprostřed položíme skořici. Vše zalijeme červeným vínem a dáme do předehřáté trouby na 360 stupňů.
4
20 minut pečeme při plné teplotě a pak troubu stáhneme zhruba na 180-160 stupňů. A pečeme další dvě a půl hodinky. Sem tam může nakouknout, a když tak doplnit červené víno. Zhruba 20 minut před koncem pečení přelijeme vše smetanou a ještě necháme v troubě.
5
Toto jídlo je úžasně dobré a když ho přinesete na stůl a odklopíte poklici, rozvoní se nádherná vůně a vizuální dojem je taky úžasný. A pak už si jen každý může přímo z pekáče dát na talíř, co mu po chuti.
6
Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Květen Červen Červenec Oběd Večeře Pečení Dušení Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené víno Drcený kmín Hovězí kližka Klobása Kořen petržele Mrkev Nové koření Pepř celý Provensálské bylinky Skořicová kůra Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Buchta na doma

Buchta na doma

Vynikající kuře na paprice

Vynikající kuře na paprice

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

24
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
21
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
20
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Kuřecí srdíčka - pečená
Kuřecí srdíčka - pečená

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Dcera Kubelkové Natálka po rozchodu s Mišíkem: Svádí v růžové!

Dcera Kubelkové Natálka po rozchodu s Mišíkem: Svádí v růžové!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí po francouzku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact