• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU
Napište svůj komentář k receptu

DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso bez kosti
    • 2
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžička pepř mletý celý
    • 3
      ks jalovec bobule
    • 1
      ks citron strouhaná kůra
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 4
      ks bobkový list
    • 1
      ks chlebová kůrka z celozrnného chleba
    • 0,25
      l hovězí vývar
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks mrkev
    • 200
      g celer
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      lžička rajský protlak
    • 1
      lžíce smetana zahuštěná

Postup přípravy receptu

1
Na zeleninu jemně nasekáme cibuli a česnek, pepř a jalovec rozdrtíme v hmoždíři, přísady smícháme s citronovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme naklepané plátky masa, naskládáme je na sebe, přikryjeme a necháme v ledničce odležet nejméně 5 hodin.
2
V pekáči rozehřejeme olej, plátky osolíme, vložíme na pekáč a na středním ohni opékáme z obou stran dohněda. Přidáme bobkový list, chlebovou kůrku, podlijeme polovinou vývaru, pekáč přikryjeme a vložíme na spodní lištu trouby, kterou zapneme na 160°C. Maso dusíme 1,5 hod. a podléváme zbylým vývarem. Cibuli a mrkev nakrájíme na silné plátky a celer na kostičky. Vše přidáme k masu a dusíme dalších 30 minut.
3
Maso a zeleninu vyjmeme a upravíme na mísu, maso posypeme sekanou petrželkou. Na omáčku z pekáče vyjmeme chléb a bobkový list. Do šťávy přimícháme protlak, zahuštěnou smetanu a petrželku. Omáčku podáváme k masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

Dušené zázvorové plátky s hlívou a…

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kuris
    kuris | 1. 12. 2019 20:52

    Je lepší to dusit 2 hod. a ne 1,5 hod, maso je pak měkčí. Dávám do toho taky trochu červeného vína, nejlíp polosladké, cca 1/2 hod před koncem dušení. Na závěr to rozmixuju. Když nechci, aby se to brzo zkazilo, smetanu do toho nedávám, je to dobrý i tak ... :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Chlebová kůrka Cibule Citron Citronová šťáva Hovězí maso Hovězí vývar Jalovec Mrkev Pepř mletý Petrželka Rajský protlak Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Koláč s kokosem a šlehačkou

Koláč s kokosem a šlehačkou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

103
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
61
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
59
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
45
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
44
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • DUŠENÉ HOVĚZÍ PLÁTKY SE ZELENINOU
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact