• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí plátky
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí plátky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      ml červené víno
    • 300
      ml vývar
    • 2
      lžíce sterilovaný hrášek
    • 1
      ks hlávkový salát (Na ozdobu)

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozehřátém másle. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Na rozehřátém oleji opečeme maso a vložíme jej do zeleninového základu, podlijeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem a vínem. Když je maso měkké, šťávu osolíme, okořeníme bílým pepřem a nakonec vmícháme hrášek. Dobře promícháme a chvíli povaříme. Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme zeleninovou šťávou a ozdobíme listy hlávkového salátu. Jako příloha se nejlépe hodí vařené nebo opečené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

Dušené zázvorové plátky s hlívou a…

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jasa | 10. 3. 2017 20:47

    Výborný recept, i bez vína. ;-) , na závěr přidávám trošičku česneku - není poznat, že je tam česnek, ale chuť je výraznější.

  • K. | 5. 4. 2014 12:56

    všichni jsme si pochutnali-super děkuji!

  • Marek | 31. 12. 2011 05:42

    Ještě přidat k tomu restování na začátku trochu slaniny (bez hrášku) a ejhle - je tu hovězí po Burguňsku :-), to miluju, jako přílohu upřednostňuju noky. Místo protlaku používám pyré od Valfruty, zeleninku pocukruju, aby zkaramelizovala. Mňam.

  • Simona | 7. 6. 2011 14:33

    Neměla jsem hrášek, rajský protlak ani petržel. I tak jsem to podobně zkusila. Místo protlaku :-\ jsem dala kečup a bylo to výborné. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 11. 4. 2011 09:20

    Vína má být 100 ml.

  • Šárka Bukačová | 5. 3. 2010 13:27

    Chutnalo nám moc i bez hrášku. Místo něho jsem k tomu vedle na talíř nastrouhala kupu syrové mrkve pro děti.

  • Renata Kadlecova | 6. 2. 2010 17:42

    Tak tenhle recept je naprosto vyborny!!!!!!Dala jsem za 1.Manzel si taky velice pochutnal a to je co rict :-)Delala jsem v tlak.hrnci,tak to bylo na to sup hotovy.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 15:35

    Ďakujeme, p.Olda za vysvetlenie, Vy ste ma predbehli, akurát som išla hľadať, kde by som našla niečo o bielom korení, Vy ste bol rýchlejší, vďaka.

  • Olga . | 8. 1. 2009 15:23

    Bílý pepř se získává z rostlin pepře černého, sklízí se zcela zralé bobule, kdy se vnější dužnatá slupka snadno odděluje od bílého středu. Po namočení se vnější vrstva odstraní drcením a třením, bílé zrno se znovu suší a jeho konečná barva je žlutošedá. Chuť a vůně bílého pepře je daleko jemnější, než u pepře černého. ...Tož tak :o()

  • Olga . | 8. 1. 2009 15:21

    Promiňte, ale nebyla to provokace. Když se nějaká kuchyňka zeptá např. "Co je to mletý cukr?" tak si vzpomenu na drůbež ze dvora :-) a říkám si - proč si neklikne www? Takže jsem si, kohout, klikl... Párkrát jsem omylem koupil bílý pepř, který nakonec skončil v mlýnku s černým, protože jak píše Petule: "...není tak dobře vidět..." :-)

  • Petule B. | 8. 1. 2009 14:01

    Je pravda, že bílý pepř má jemnější chuť, ale v ostrosti (dle mých zkušeností) si s černým nezadá. Někdo do určitých jídel - např. do bílých omáček apod. používá bílý proto, že nedělá v omáčce tzv. "vši" :o) jako černý. S bílým ale opatrně, jelikož není tak dobře vidět, snadno Vám ujede ruka, mě tedy skoro pokaždé :o))

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:59

    Hm, tak potom neviem, už nám ostáva biele korenie skúsiť len na vlastnom jazyku.

  • Mirka P. | 8. 1. 2009 13:48

    Myslím, že právě naopak. Bílý pepř má daleko jemnější chuť a víc voní než černý. Smícháním obou druhů vznikne nová variace.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:37

    Ja som niekde počula, že biele korenie je ostrejšie, štipľavejšie, má výraznejšiu chuť ako čierne.Neviem posúdiť z vlastnej skúsenosti, biele korenie som dosiaľ nepoužívala.

  • Olga . | 8. 1. 2009 13:19

    Prohodíte-li restování zeleniny s opékáním masa, tak vystačíte s jedním hrncem a talířem:o() Umělby někdo odpovědět na otázku jaký je rozdíl v použití černého nebo bílého pepře?

  • Olga . | 8. 1. 2009 13:18

    Prohodíte-li restování zeleniny s opékáním masa, tak vystačíte s jedním hrncem a talířem:o() Umělby někdo odpovědět na otázku jaký je rozdíl v použití černého nebo bílého pepře?

  • vendula m. | 5. 10. 2008 18:15

    opravdu mnamka. a klidne bych tam priste dala i vic te zeleniny. ale na muj vkus trochu kombinovane , nejradeji jsem, kdyz na vse staci jeden hrnec.

  • Monika Š. | 20. 9. 2008 11:49

    Hotovo....Výborné!!! :-) Akorát nám došlo víno, takže to bylo bez něj, ale i tak - mňam :)

  • zajda | 1. 12. 2007 16:22

    Napišu,zatím se na to chystám

  • pralinka | 22. 11. 2007 12:15

    Eno-nuno,fakticky perfektni jidlo,rychla priprava a s kroketama,ktere jsme jen dali do trouby na plech,taky vyborne papu,dekujem za recept

  • jaja | 2. 8. 2007 18:46

    Vynikajici, moc jsme si pochutnali!!! Diky za recept, urcite ho radi vyzkousime znovu.

  • Kalina | 19. 7. 2007 16:46

    Jsem hoby kuchar strasne rad varim a teto recept jsem udelal a strasne nam to chutnalo

  • Kalina | 19. 7. 2007 16:41

    Jsem Hoby kucharstrasne nam to chutnalo

  • Jarka | 3. 2. 2006 12:45

    Moc jsme si pochutnali! Diky za recept.

  • hmgjff fsahdad | 26. 1. 2006 17:32

    Bylo to skvělé-

  • Renata Černá | 17. 11. 2005 15:05

    Super

  • Anonym | 17. 9. 2005 23:03

    vynikajici

  • Renata | 5. 6. 2005 09:05

    výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Hlávkový salát Hovězí maso Máslo Mrkev Pepř celý Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Sterilovaný hrášek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Pikantní dresing 1 2 3 4 5

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
15
Mrkvová oříšková bábovka
Mrkvová oříšková bábovka
15
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact