• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí plátky
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí plátky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      ml červené víno
    • 300
      ml vývar
    • 2
      lžíce sterilovaný hrášek
    • 1
      ks hlávkový salát (Na ozdobu)

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozehřátém másle. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Na rozehřátém oleji opečeme maso a vložíme jej do zeleninového základu, podlijeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem a vínem. Když je maso měkké, šťávu osolíme, okořeníme bílým pepřem a nakonec vmícháme hrášek. Dobře promícháme a chvíli povaříme. Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme zeleninovou šťávou a ozdobíme listy hlávkového salátu. Jako příloha se nejlépe hodí vařené nebo opečené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

Dušené zázvorové plátky s hlívou a…

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jasa | 10. 3. 2017 20:47

    Výborný recept, i bez vína. ;-) , na závěr přidávám trošičku česneku - není poznat, že je tam česnek, ale chuť je výraznější.

  • K. | 5. 4. 2014 12:56

    všichni jsme si pochutnali-super děkuji!

  • Marek | 31. 12. 2011 05:42

    Ještě přidat k tomu restování na začátku trochu slaniny (bez hrášku) a ejhle - je tu hovězí po Burguňsku :-), to miluju, jako přílohu upřednostňuju noky. Místo protlaku používám pyré od Valfruty, zeleninku pocukruju, aby zkaramelizovala. Mňam.

  • Simona | 7. 6. 2011 14:33

    Neměla jsem hrášek, rajský protlak ani petržel. I tak jsem to podobně zkusila. Místo protlaku :-\ jsem dala kečup a bylo to výborné. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 11. 4. 2011 09:20

    Vína má být 100 ml.

  • Šárka Bukačová | 5. 3. 2010 13:27

    Chutnalo nám moc i bez hrášku. Místo něho jsem k tomu vedle na talíř nastrouhala kupu syrové mrkve pro děti.

  • Renata Kadlecova | 6. 2. 2010 17:42

    Tak tenhle recept je naprosto vyborny!!!!!!Dala jsem za 1.Manzel si taky velice pochutnal a to je co rict :-)Delala jsem v tlak.hrnci,tak to bylo na to sup hotovy.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 15:35

    Ďakujeme, p.Olda za vysvetlenie, Vy ste ma predbehli, akurát som išla hľadať, kde by som našla niečo o bielom korení, Vy ste bol rýchlejší, vďaka.

  • Olga . | 8. 1. 2009 15:23

    Bílý pepř se získává z rostlin pepře černého, sklízí se zcela zralé bobule, kdy se vnější dužnatá slupka snadno odděluje od bílého středu. Po namočení se vnější vrstva odstraní drcením a třením, bílé zrno se znovu suší a jeho konečná barva je žlutošedá. Chuť a vůně bílého pepře je daleko jemnější, než u pepře černého. ...Tož tak :o()

  • Olga . | 8. 1. 2009 15:21

    Promiňte, ale nebyla to provokace. Když se nějaká kuchyňka zeptá např. "Co je to mletý cukr?" tak si vzpomenu na drůbež ze dvora :-) a říkám si - proč si neklikne www? Takže jsem si, kohout, klikl... Párkrát jsem omylem koupil bílý pepř, který nakonec skončil v mlýnku s černým, protože jak píše Petule: "...není tak dobře vidět..." :-)

  • Petule B. | 8. 1. 2009 14:01

    Je pravda, že bílý pepř má jemnější chuť, ale v ostrosti (dle mých zkušeností) si s černým nezadá. Někdo do určitých jídel - např. do bílých omáček apod. používá bílý proto, že nedělá v omáčce tzv. "vši" :o) jako černý. S bílým ale opatrně, jelikož není tak dobře vidět, snadno Vám ujede ruka, mě tedy skoro pokaždé :o))

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:59

    Hm, tak potom neviem, už nám ostáva biele korenie skúsiť len na vlastnom jazyku.

  • Mirka P. | 8. 1. 2009 13:48

    Myslím, že právě naopak. Bílý pepř má daleko jemnější chuť a víc voní než černý. Smícháním obou druhů vznikne nová variace.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:37

    Ja som niekde počula, že biele korenie je ostrejšie, štipľavejšie, má výraznejšiu chuť ako čierne.Neviem posúdiť z vlastnej skúsenosti, biele korenie som dosiaľ nepoužívala.

  • Olga . | 8. 1. 2009 13:19

    Prohodíte-li restování zeleniny s opékáním masa, tak vystačíte s jedním hrncem a talířem:o() Umělby někdo odpovědět na otázku jaký je rozdíl v použití černého nebo bílého pepře?

  • Olga . | 8. 1. 2009 13:18

    Prohodíte-li restování zeleniny s opékáním masa, tak vystačíte s jedním hrncem a talířem:o() Umělby někdo odpovědět na otázku jaký je rozdíl v použití černého nebo bílého pepře?

  • vendula m. | 5. 10. 2008 18:15

    opravdu mnamka. a klidne bych tam priste dala i vic te zeleniny. ale na muj vkus trochu kombinovane , nejradeji jsem, kdyz na vse staci jeden hrnec.

  • Monika Š. | 20. 9. 2008 11:49

    Hotovo....Výborné!!! :-) Akorát nám došlo víno, takže to bylo bez něj, ale i tak - mňam :)

  • zajda | 1. 12. 2007 16:22

    Napišu,zatím se na to chystám

  • pralinka | 22. 11. 2007 12:15

    Eno-nuno,fakticky perfektni jidlo,rychla priprava a s kroketama,ktere jsme jen dali do trouby na plech,taky vyborne papu,dekujem za recept

  • jaja | 2. 8. 2007 18:46

    Vynikajici, moc jsme si pochutnali!!! Diky za recept, urcite ho radi vyzkousime znovu.

  • Kalina | 19. 7. 2007 16:46

    Jsem hoby kuchar strasne rad varim a teto recept jsem udelal a strasne nam to chutnalo

  • Kalina | 19. 7. 2007 16:41

    Jsem Hoby kucharstrasne nam to chutnalo

  • Jarka | 3. 2. 2006 12:45

    Moc jsme si pochutnali! Diky za recept.

  • hmgjff fsahdad | 26. 1. 2006 17:32

    Bylo to skvělé-

  • Renata Černá | 17. 11. 2005 15:05

    Super

  • Anonym | 17. 9. 2005 23:03

    vynikajici

  • Renata | 5. 6. 2005 09:05

    výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Hlávkový salát Hovězí maso Máslo Mrkev Pepř celý Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Sterilovaný hrášek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jednoduché staročeské plátky se žampiony

Jednoduché staročeské plátky se…

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

55
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
45
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
40
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
37
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact