• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí plátky
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hovězí plátky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks hovězí maso
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      ml červené víno
    • 300
      ml vývar
    • 2
      lžíce sterilovaný hrášek
    • 1
      ks hlávkový salát (Na ozdobu)

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa mírně naklepeme, po obvodu na několika místech nařízneme, osolíme a okořeníme černým pepřem. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozehřátém másle. Nakonec vmícháme rajčatový protlak. Na rozehřátém oleji opečeme maso a vložíme jej do zeleninového základu, podlijeme vývarem a dusíme. Podle potřeby podléváme vývarem a vínem. Když je maso měkké, šťávu osolíme, okořeníme bílým pepřem a nakonec vmícháme hrášek. Dobře promícháme a chvíli povaříme. Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme zeleninovou šťávou a ozdobíme listy hlávkového salátu. Jako příloha se nejlépe hodí vařené nebo opečené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou

Dušené zázvorové plátky s hlívou a…

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jasa | 10. 3. 2017 20:47

    Výborný recept, i bez vína. ;-) , na závěr přidávám trošičku česneku - není poznat, že je tam česnek, ale chuť je výraznější.

  • K. | 5. 4. 2014 12:56

    všichni jsme si pochutnali-super děkuji!

  • Marek | 31. 12. 2011 05:42

    Ještě přidat k tomu restování na začátku trochu slaniny (bez hrášku) a ejhle - je tu hovězí po Burguňsku :-), to miluju, jako přílohu upřednostňuju noky. Místo protlaku používám pyré od Valfruty, zeleninku pocukruju, aby zkaramelizovala. Mňam.

  • Simona | 7. 6. 2011 14:33

    Neměla jsem hrášek, rajský protlak ani petržel. I tak jsem to podobně zkusila. Místo protlaku :-\ jsem dala kečup a bylo to výborné. ;-)

  • Ladia
    Ladia | 11. 4. 2011 09:20

    Vína má být 100 ml.

  • Šárka Bukačová | 5. 3. 2010 13:27

    Chutnalo nám moc i bez hrášku. Místo něho jsem k tomu vedle na talíř nastrouhala kupu syrové mrkve pro děti.

  • Renata Kadlecova | 6. 2. 2010 17:42

    Tak tenhle recept je naprosto vyborny!!!!!!Dala jsem za 1.Manzel si taky velice pochutnal a to je co rict :-)Delala jsem v tlak.hrnci,tak to bylo na to sup hotovy.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 15:35

    Ďakujeme, p.Olda za vysvetlenie, Vy ste ma predbehli, akurát som išla hľadať, kde by som našla niečo o bielom korení, Vy ste bol rýchlejší, vďaka.

  • Olga . | 8. 1. 2009 15:23

    Bílý pepř se získává z rostlin pepře černého, sklízí se zcela zralé bobule, kdy se vnější dužnatá slupka snadno odděluje od bílého středu. Po namočení se vnější vrstva odstraní drcením a třením, bílé zrno se znovu suší a jeho konečná barva je žlutošedá. Chuť a vůně bílého pepře je daleko jemnější, než u pepře černého. ...Tož tak :o()

  • Olga . | 8. 1. 2009 15:21

    Promiňte, ale nebyla to provokace. Když se nějaká kuchyňka zeptá např. "Co je to mletý cukr?" tak si vzpomenu na drůbež ze dvora :-) a říkám si - proč si neklikne www? Takže jsem si, kohout, klikl... Párkrát jsem omylem koupil bílý pepř, který nakonec skončil v mlýnku s černým, protože jak píše Petule: "...není tak dobře vidět..." :-)

  • Petule B. | 8. 1. 2009 14:01

    Je pravda, že bílý pepř má jemnější chuť, ale v ostrosti (dle mých zkušeností) si s černým nezadá. Někdo do určitých jídel - např. do bílých omáček apod. používá bílý proto, že nedělá v omáčce tzv. "vši" :o) jako černý. S bílým ale opatrně, jelikož není tak dobře vidět, snadno Vám ujede ruka, mě tedy skoro pokaždé :o))

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:59

    Hm, tak potom neviem, už nám ostáva biele korenie skúsiť len na vlastnom jazyku.

  • Mirka P. | 8. 1. 2009 13:48

    Myslím, že právě naopak. Bílý pepř má daleko jemnější chuť a víc voní než černý. Smícháním obou druhů vznikne nová variace.

  • Olga Zehnalová | 8. 1. 2009 13:37

    Ja som niekde počula, že biele korenie je ostrejšie, štipľavejšie, má výraznejšiu chuť ako čierne.Neviem posúdiť z vlastnej skúsenosti, biele korenie som dosiaľ nepoužívala.

  • Olga . | 8. 1. 2009 13:19

    Prohodíte-li restování zeleniny s opékáním masa, tak vystačíte s jedním hrncem a talířem:o() Umělby někdo odpovědět na otázku jaký je rozdíl v použití černého nebo bílého pepře?

  • Olga . | 8. 1. 2009 13:18

    Prohodíte-li restování zeleniny s opékáním masa, tak vystačíte s jedním hrncem a talířem:o() Umělby někdo odpovědět na otázku jaký je rozdíl v použití černého nebo bílého pepře?

  • vendula m. | 5. 10. 2008 18:15

    opravdu mnamka. a klidne bych tam priste dala i vic te zeleniny. ale na muj vkus trochu kombinovane , nejradeji jsem, kdyz na vse staci jeden hrnec.

  • Monika Š. | 20. 9. 2008 11:49

    Hotovo....Výborné!!! :-) Akorát nám došlo víno, takže to bylo bez něj, ale i tak - mňam :)

  • zajda | 1. 12. 2007 16:22

    Napišu,zatím se na to chystám

  • pralinka | 22. 11. 2007 12:15

    Eno-nuno,fakticky perfektni jidlo,rychla priprava a s kroketama,ktere jsme jen dali do trouby na plech,taky vyborne papu,dekujem za recept

  • jaja | 2. 8. 2007 18:46

    Vynikajici, moc jsme si pochutnali!!! Diky za recept, urcite ho radi vyzkousime znovu.

  • Kalina | 19. 7. 2007 16:46

    Jsem hoby kuchar strasne rad varim a teto recept jsem udelal a strasne nam to chutnalo

  • Kalina | 19. 7. 2007 16:41

    Jsem Hoby kucharstrasne nam to chutnalo

  • Jarka | 3. 2. 2006 12:45

    Moc jsme si pochutnali! Diky za recept.

  • hmgjff fsahdad | 26. 1. 2006 17:32

    Bylo to skvělé-

  • Renata Černá | 17. 11. 2005 15:05

    Super

  • Anonym | 17. 9. 2005 23:03

    vynikajici

  • Renata | 5. 6. 2005 09:05

    výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červené víno Hlávkový salát Hovězí maso Máslo Mrkev Pepř celý Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Sterilovaný hrášek Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Treska na gril

Treska na gril

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
46
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
38
Kuřecí salát s vejci
Kuřecí salát s vejci
34
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
28
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí Irish Stew
Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré
Dušené jehněčí kolínko s květákovo…
  • Recepty.cz
  • Dušené hovězí plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact