• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené hlávkové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Dušené hlávkové zelí

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 305
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
6fotografií
Nahrát fotku
 

Babiččina zelňačka

Suroviny

3 porce
    • 700
      g hlávkové zelí cca
    • 1
      lžička drcený kmín dle chuti, cca
    • sůl
    • 2
      lžíce sádlo nebo uzený špek či slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks brambory cca 150 g, větší oloupaná
    • cukr krupice
    • ocet

Postup přípravy receptu

1
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na mírném ohni cca 10 - 20 minut. Doba dušení záleží na tloušťce nudliček a na tom, zda jsme použili zelí rané či pozdní, takže se nebudeme řídit časem v receptu, ale zelí v průběhu dušení ochutnáme. Zelí by v konečné fázi mělo zůstat na skus, takže sléváme, když je ještě trochu pevnější, jelikož ho budeme následně ještě krátce dusit s bramborem.
2
Na sádle nebo drobně pokrájeném špeku (slanině) si osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenu velkou cibuli. K cibuli přisypeme podušené scezené zelí, přistrouháme na jemném struhadle bramboru, mírně osolíme a dobře promícháme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Zelí ochutíme (dle jeho vlastní sladkosti) cukrem, zhruba 2-3 lžíce, podlijeme cca 3-4 lžícemi vody a dusíme do změknutí brambory, cca 5 - 7 minut, případně dle potřeby ještě podlijeme, která nám zelí zahustí do krémvější podoby a nebudeme potřebovat na zahuštění mouku ani jíšku. Nakonec okyselíme octem dle vlastní chuti (cca 1 lžíce) a krátce vše společně po promíchání podusíme.
4
Podáváme s pečeným nebo uzeným masem, knedlíkem, noky, bramborem, osmaženou uzeninou...

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Pečené zelí s dýní

Pečené zelí s dýní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Cukr krupice Drcený kmín Hlávkové zelí Ocet Sádlo Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Jogurtový chléb

Jogurtový chléb

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Drobenkový kokosový koláč s tvarohem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Čevapi

Čevapi

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

215
Elixír mládí
Elixír mládí
132
Filé v alobalu II.
Filé v alobalu II.
103
Skořicový elixír
Skořicový elixír
94
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
79
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Veronika Kopřivová po boku bývalého: Její partner přihlížel!

Veronika Kopřivová po boku bývalého: Její partner přihlížel!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí plátky
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
Dušené hovězí s mrkví a fazolkami
  • Recepty.cz
  • Dušené hlávkové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact