Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.
2
Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme nakrouhané zelí. Dusíme na másle, na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MM
|11. 3. 2017 18:42
Proč "pozor na cukr"? :-\
alca
|4. 10. 2014 19:48
Vyborne rychle pozor na cukr nahoru trosku octa..mnaaam.. :-)
směr jih
|10. 11. 2013 13:45
šmarjájosef, co se dá dělat. Asi odchovanec Babici ;-) Červené zelí má rádo anýz, tak pár semínek přihazuju, a taky jablíčko, ale to z kachny upečené ( př. z husičky :-)
jezismarja
|2. 11. 2013 00:46
Dat do zeli kostku bujonu misto soli a pepre... no ty ses ale krava blba.
Dělala jsem zelí ze skla-ochucené, přesto se s tímto receptem skvěle schází. Jablíčko hezky zahustí, asi i dochutí. Místo soli a pepře jsem dala kostku bujónu. Super. Děkuji za postup, nevěděla jsem přesně jak se vaří. :-)