Brambory nakrájíme na plátky, mrkev a šalotku (i s natí) na kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje s kouskem másla a vše za občasného promíchání opékáme, až to chytne nahnědlou barvičku. Okořeníme estragonem a pepřem, ještě trošku promícháme a podlijeme vývarem (či bujonem), jen tak do půlky. Přikryjeme poklicí a za občasného promíchání dusíme na mírném plameni, dle potřeby dolijeme vodu či vývar. Když jsou brambůrky měkké, odklopíme a necháme ještě vydusit zbylou vodu na šťávu.
2
Je to výborná příloha nebo i lehké samostatné jídlo. Kdo nemá rád mrkev, ať ji klidně vynechá.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kamča
|7. 4. 2008 00:34
Tak tyhle brambůrky nemaj chybu!!!! Doteď jsem estragon na nic nepoužívala, koupila jsem ho ze zvědavosti na tenhle recept. Tahle příloha je vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!