• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené brambory
Napište svůj komentář k receptu

Dušené brambory

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • máslo
    • sůl
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Do pánve (nejlépe se silnějším dnem) dáme máslo, přidáme brambory a posolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Nakonec přidáme pažitku. Někdy je dusím déle a pak se udělá ta správná křupavá kůrčička. Často míchat a nepodlévat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené kapustové brambory

Dušené kapustové brambory

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Dušené maso se žampiony

Dušené maso se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 23. 6. 2008 19:25

    Nové zemiaky robím presne ako Klárika, len dávam nie mletú, ale celú rascu a vňať dávam do hotových zemiakov, kvôli vitamínu C. Ani doma sme nové zemiaky nikdy nevarili, ale dusili.

  • Klára Keselyova | 23. 6. 2008 18:21

    Nové zemiaky zásadne nikdy nevarím. Pokiaľ sa dajú škriabať, neskoršie, aj keď sa už musia šúpať, vždy ich dusím. Pokrájam na štvrtky, keď sú veľké, tak na viac častí, do kastróla dám olej, pokrájanú viazaničku petr.vňate, trocha osmažím, pridám zemiaky, tiež trochu za stáleho miešania osmažím, potom osolím,pridám mletú rascu, prikryjem a dusím. Neotváram veľmi často, aby sa šťava nevyparila..Občas premiešať stiahnúť plyn a udusiť do mekka. Keď sú mekké, odokryť a pridať na chvíľu plyn a nechať pripiecť. Keď je k tomu uhorkový šalát, viac ani nie je treba. Dobrú chuť!!!!

  • Danka Snášelová | 23. 6. 2008 14:48

    Pane Oldřichu, podobně jak vy děláte NOVÉ brambory v kastrolu, tak i já dělám STARÉ brambory v papiňáku = viz. recept Brambory v papiňáku od Marysy. Takto upravené brambory jsou fantastické a nemají chybu.

  • Jana H. | 23. 6. 2008 14:37

    Dušené brambory dělám takto: na dno kasrolu trochu oleje a na to dost cibule pokrájené na plátky. Na to dám na kostičky rozkrájené brambory a na plátky nakrájenou mrkev. Zaleju rozpuštěnou bujonovou kostkou tak, že voda sahá asi 2 cm pod brambory. Osolím, opepřím, přidám pár kuliček nového koření a bobkový list a dusím . Občas promíchám. Voda by měla být skoro vyvařená a ta cibule udělá takový dobrý sosík. Nejlepší jsou druhý den, kdy se ta cibule dobře rozleží.

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 10:43

    Tím chci naznačit, že připečení této krmě ke dnu ,není neobvyklé, pokud to není přímo žádoucí.

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 10:41

    Dnes budou k obědu.Dělám trochu jinak: V KASTROLE na sádle cibuli trochu víc než do sklovita. Přibližně stejně velké NOVÉ BRAMBORY (stačí jen odřít v žínce) nakrájet na čtvrtky (to je slovo: 6souhlásek) jako měsíčky (je to úhlednější), dát na cibuli, sůl, kmín a NEPODLÉVAT (pro měkké nátury: max.1lžíce vody) zakrýt poklicí a dusit. Zpočátku občas, posléze častěji promíchat ode dna-opatrně, aby z toho nebyla kaše. Výsledný produkt může být poněkud "rozblemtaný" (nenapadá mě žádné vhodné synonymum). Může se podávat jako samostatné královské jídlo, ale když k němu umažíte květák a připravíte okurkový salát (se smetanou je to špica), tak Vás Michelliny neminou! (nemyslím ty kolem pasu)V nejužším rodinném kruhu nastanou problémy (pokud samozřemě neservírujeme na stříbře) paradoxně až když je kastrol prázdný. V ten okamžik prchám od stolu se zacpanýna ušima, abych až piraně skončí s hostinou, vytvaroval do původního tvaru pozohýbané vidličky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pozdní večeře Výjimečný den Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Pažitka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s rajčaty

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

96
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
67
Jablečný koláč IV.
Jablečný koláč IV.
50
Sýrové nugetky s brokolicí
Sýrové nugetky s…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Bujará afterparty rozlučky s Bartoškou (†78): Trojan s Macháčkem to táhli až do rána!

Bujará afterparty rozlučky s Bartoškou (†78): Trojan s Macháčkem to táhli až do rána!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Dušené brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact