• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušené brambory
Napište svůj komentář k receptu

Dušené brambory

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušené brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • brambory
    • máslo
    • sůl
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Do pánve (nejlépe se silnějším dnem) dáme máslo, přidáme brambory a posolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Nakonec přidáme pažitku. Někdy je dusím déle a pak se udělá ta správná křupavá kůrčička. Často míchat a nepodlévat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušené kapustové brambory

Dušené kapustové brambory

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Dušené maso se žampiony

Dušené maso se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 23. 6. 2008 19:25

    Nové zemiaky robím presne ako Klárika, len dávam nie mletú, ale celú rascu a vňať dávam do hotových zemiakov, kvôli vitamínu C. Ani doma sme nové zemiaky nikdy nevarili, ale dusili.

  • Klára Keselyova | 23. 6. 2008 18:21

    Nové zemiaky zásadne nikdy nevarím. Pokiaľ sa dajú škriabať, neskoršie, aj keď sa už musia šúpať, vždy ich dusím. Pokrájam na štvrtky, keď sú veľké, tak na viac častí, do kastróla dám olej, pokrájanú viazaničku petr.vňate, trocha osmažím, pridám zemiaky, tiež trochu za stáleho miešania osmažím, potom osolím,pridám mletú rascu, prikryjem a dusím. Neotváram veľmi často, aby sa šťava nevyparila..Občas premiešať stiahnúť plyn a udusiť do mekka. Keď sú mekké, odokryť a pridať na chvíľu plyn a nechať pripiecť. Keď je k tomu uhorkový šalát, viac ani nie je treba. Dobrú chuť!!!!

  • Danka Snášelová | 23. 6. 2008 14:48

    Pane Oldřichu, podobně jak vy děláte NOVÉ brambory v kastrolu, tak i já dělám STARÉ brambory v papiňáku = viz. recept Brambory v papiňáku od Marysy. Takto upravené brambory jsou fantastické a nemají chybu.

  • Jana H. | 23. 6. 2008 14:37

    Dušené brambory dělám takto: na dno kasrolu trochu oleje a na to dost cibule pokrájené na plátky. Na to dám na kostičky rozkrájené brambory a na plátky nakrájenou mrkev. Zaleju rozpuštěnou bujonovou kostkou tak, že voda sahá asi 2 cm pod brambory. Osolím, opepřím, přidám pár kuliček nového koření a bobkový list a dusím . Občas promíchám. Voda by měla být skoro vyvařená a ta cibule udělá takový dobrý sosík. Nejlepší jsou druhý den, kdy se ta cibule dobře rozleží.

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 10:43

    Tím chci naznačit, že připečení této krmě ke dnu ,není neobvyklé, pokud to není přímo žádoucí.

  • Oldřich Gargulák | 23. 6. 2008 10:41

    Dnes budou k obědu.Dělám trochu jinak: V KASTROLE na sádle cibuli trochu víc než do sklovita. Přibližně stejně velké NOVÉ BRAMBORY (stačí jen odřít v žínce) nakrájet na čtvrtky (to je slovo: 6souhlásek) jako měsíčky (je to úhlednější), dát na cibuli, sůl, kmín a NEPODLÉVAT (pro měkké nátury: max.1lžíce vody) zakrýt poklicí a dusit. Zpočátku občas, posléze častěji promíchat ode dna-opatrně, aby z toho nebyla kaše. Výsledný produkt může být poněkud "rozblemtaný" (nenapadá mě žádné vhodné synonymum). Může se podávat jako samostatné královské jídlo, ale když k němu umažíte květák a připravíte okurkový salát (se smetanou je to špica), tak Vás Michelliny neminou! (nemyslím ty kolem pasu)V nejužším rodinném kruhu nastanou problémy (pokud samozřemě neservírujeme na stříbře) paradoxně až když je kastrol prázdný. V ten okamžik prchám od stolu se zacpanýna ušima, abych až piraně skončí s hostinou, vytvaroval do původního tvaru pozohýbané vidličky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pozdní večeře Výjimečný den Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Máslo Pažitka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

49
Luxusní špenát
Luxusní špenát
48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Dušené brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact