• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená zelenina - rychle a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Dušená zelenina - rychle a chutně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 142
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle  a chutně
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 300
      g květák nebo brokolice
    • 100
      g červená paprika nebo žlutá - očištěná
    • 100
      g zelené fazolky nebo česnekové výhonky
    • 100
      g kedlubna mladá, oloupaná
    • 25
      g máslo
    • 2
      lžička olej
  • Na dochucení:
    • sůl
    • posekané bylinky - petrželka, libeček, pažitka...
    • koření dle chuti: pepř, paprika, česnek...
    • koření - adžika nebo Gyros, grilovací, na zeleninu...

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce na rozpuštěné máslo s olejem dáme na větší kusy pokrájený květák (brokolici), na kostky pokrájenou papriku, na hranolky pokrájenou kedlubnu (patizon, dýně), na kratší kusy pokrájené fazolky ( česnekové výhonky). Zprudka smažíme za občasného promíchání cca 3 - 5 minut. Pak hrnec zaklopíme a ztlumíme plamen na minimum. Zeleninu takto necháme dusit ve vlastní šťávě, ničím nepodléváme, jen občas nakoukneme a promícháme. Až se nám bude zdát zelenina tak akorát (nerozdusit na kaši!), odklopíme poklici, zeleninu ochutíme solí nebo sojovou omáčkou, kořenící směsí, bylinkami... zkrátka chuti a fantazii se meze nekladou a každému vyhovuje něco jiného.
2
Takto připravenou zeleninu můžeme podávat s vařeným bramborem nebo jíst samotnou tzv. "na vidličku". Lze podávat jako zeleninovou přílohu ke grilovanému nebo přírodnímu masu.
3
Pokud chceme zeleninu dále upravit, přidáme ještě navíc do hotové zeleniny chipsy z hlívy nebo restované brambory: k zelenině pak přimícháme, kořeněné chipsy z hlívy zhruba z 200 gramů syrové houby (recept je zde uvedený) nebo restované brambory česnekové nebo paprikové... případně jen osolené z cca 250-ti gramů předem vařených brambor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina s lanýži

Patizon rychle a chutně

Patizon rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martin | 30. 4. 2017 20:55

    měl jsem brokolici, mrkvu, žlutou papriku a květák a je to dobrý s adžikou. Na másle a olivovej olej a je to dobrý. Jím to samotné.. Díky za postup

  • Došková | 6. 2. 2017 11:08

    Dusila jsem bez kedlubny ještě s cuketou a porkem.Bylo to výborné a určitě né naposledy.

  • softik | 23. 8. 2016 19:55

    je to óbr mňamózní zeleninová bomba. dík :-*

  • taknic | 3. 8. 2016 12:07

    Uvařeno, snědeno. Vynikající zeleninový pokrm i jako samostatné jídlo. Brambor už jsme měli tento týden dost, tak jsem zkusila uvařit trochu kuskusu. Posypali jsme strouhaným ovčím sýrem a výsledek výborný. Určitě budu zkoušet varianty s další zeleninou. Dochucovala jsem pouze sojovou omáčkou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Dietní Bezmasá jídla Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Dušení Dietní Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Kedlubna Koření Koření - Adžika Květák Máslo Olej Posekané bylinky Sůl Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Zapečené filé

Zapečené filé

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

41
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
10
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
10
Šunko - flíčková omeleta
Šunko - flíčková omeleta
9
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
7
Plněná krkovička
Plněná krkovička

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

NÁSILÍ U PILAROVÉ: Ex jí uhodil... a protrhl bubínek!

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

Šťastný Pierce Brosnan: Setkání se synem po 20 letech!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Další doporučené recepty:

Dušená orient plec v pórku
Dušená orient plec v pórku
Dušená plec se zeleninou
Dušená plec se zeleninou
Dušená rýže
Dušená rýže
Dušená zelenina s lanýži
Dušená zelenina s lanýži
Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
  • Recepty.cz
  • Dušená zelenina - rychle a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact