lžíce
červený vinný ocet
lze místo toho použít 2dcl červeného vína
2
ks
pórek
1
ks
cibule
1
ks
oranžová paprika
1
lžička
oregáno
12
ks
sušené švestky
1
ks
bazalka
snítka na ozdobu
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm maso nakrájené na kostky. Smažíme po obou stranách asi 10 minut. Pak přidáme ocet a ještě asi minutu smažíme, dokud se tekutina nevypaří.
2
Maso přesuneme do mísy a do kastrolu vlijeme zbylý olej, přihodíme na kolečka nakrájený pórek, cibuli na kostičky a papriku na proužky. Osolíme, opepříme a posypeme oregánem. Smažíme do změknutí asi 10 minut.
3
Do hrnce vrátíme maso a vodu, kterou pustilo a ještě přilijeme tolik vody, aby bylo úplně ponořené. Osolíme, opepřím, zakryjeme pokličkou a na sníženém plamenu dusíme 60 minut.
4
Poté přihodíme sušené švestky přepůlené, a ještě půl hodiny dusíme.
5
Podáváme s těstovinami a ozdobíme snítkou bazalky.