• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená rýže
Napište svůj komentář k receptu

Dušená rýže

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rýže
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule Malá
    • 1
      špetka hřebíček
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Přebranou rýži propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Máslo rozpustíme, přisypeme rýži a za stálého míchání necháme lehce osmahnout. Potom ji zalijeme horkou vodou, osolíme a přidáme cibuli s několika zapíchnutými hřebíčky. Rýži přivedeme do varu, přiklopíme pokličkou a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka (asi 20 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina s lanýži

Dušená kapusta

Dušená kapusta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 26. 5. 2012 07:52

    Dobrý recept, rýže krásně voní po hřebíčku a chutná po másle, doporučuji.

  • dingo | 12. 1. 2012 14:56

    Cibulku osmáhnout,přidat rýži,2-3 min.osmažit,přilít vodu,vložit hřebíček,osolit a na 18 min.na 180 C do trouby.Na 1 díl rýže dávám 1a1/2 dílu vody. Pak hrnec vytáhnu a vložím na hoďku pod peřinu. K cibulce můžeme ještě přidat anglickou,nebo špek.

  • madrovi1
    madrovi1 | 17. 11. 2011 09:35

    rýži mám nejradši,ale hlavně dušenou :)

  • jirka | 11. 9. 2011 20:00

    nevíte někdo jak se délá rýže v troubě? :-)

  • teotka | 20. 3. 2011 07:55

    Mňam

  • blanka suarezova | 31. 12. 2009 00:45

    lehke vareni ryze : 1 hrnek ryze, neproplachnu ji, 2 hrnky vody studene ,sul ,trochu cesneku.Do nizsiho kastrulku dam trochu oleje, ryzi trochu osmazim, ma zustat bila, a naleju do kastrulku vodu, osolim a pridam strouzek cesneku, az chytne var tak dam ryzi na nizky plamen asi 20 min a hotovo.

  • MIRKA AKRIM | 1. 12. 2009 08:42

    NEJHORSI JE RYZE Z PYTLIKU, ZAPACHA TO , LEPI SE TO, NO HRUZA.JA TAKY NEJDRIV CIBULKU OSMAZIM A PAK NA TO DAVAM RYZI. ALE NEDAVAM ZADNY BUJON ANI NIC PODOBNEHO, ALE JEN VODU A OSOLIM.

  • Danka Snášelová | 10. 1. 2009 22:24

    Paní Mata Lolo, zkuste na tuku nejdřív osmažit cibuli a pak na cibulce orestujte (cca1 minutu) propláchnutou a usušenou rýži (po opláchnutí ji nechám cca 10 minut na sítku = voda okape a rýže uschne). Rýži pak po orestování zalévám vřelou OCHUCENOU vodou = slepičí nebo hovězí bujón, sůl, vegeta, sušená petrželka, atd. Viz.můj komentář ze dne 4.6.2007. Kdo takhle upravenou rýži ochutnal, jinou již nechce. Ani naše rodina si na rýži z pytlíku nepochutná.

  • Mata Lolo | 9. 1. 2009 16:06

    Rýži připravuju velmi podobným způsobem, nejdříve si jí odsypu do hrnečků (např. 2) a pak pořádně propláchnu, krátce osmažím na tuku (např. máslo, hera) a přidám 1,5x více vody než rýže (= pokud mám 2 hrnečky rýže, přidám 3 stejné hrnečky vody, někdy o malinko méně, protože při proplachování mi často nějaká voda v rýži zbyde), osolím, přidám kousky cibule (popř. koření) a zakryju pokličkou. Jakmile se rýže začne vařit a objeví se první bublinky rychle stáhnu na menší teplotu a na mírném ohni vařím asi 20 min. (Rýži během dušení v žádném příadě nemíchat!) Na tuto "obyčejnou" rýži nedá naše rodina dopustit, na té z pytlíku si nikdo z nás nepochutná.

  • Tereza J. | 13. 5. 2008 14:33

    Áno, Vlaďka, cibuľu ošúpem, ale nechám vcelku. Klinčeky = hřebíčky, máte pravdu : )))

  • Liška | 13. 5. 2008 14:09

    Tento recept mi připomíná ještě jeden výborný. Najdete ho v přílohách jako "babiččina postelová rýže" a takto upravená rýže opravdu nemá chybu.

  • Vlaďka Daranská | 13. 5. 2008 14:04

    Děkuju za radu,paní Tereza! Ještě se zeptám-tu cibuli necháváte vcelku,jestli správně chápu a klinčeky jsou hřebíčky?:) To nevydržím,abych neturalku neuvařila už dneska k večeři...jsem zvědavá,jak mi to v tom hrnci dopadne!:)

  • Tereza J. | 13. 5. 2008 13:24

    Vlaďka, ja ryžu natural krátko opražím na troške tuku, potom zalejem vodou, asi 2 cm nad ryžu. Priávam 1 cibuľu, do ktorej zapichnem zo štyri klinčeky. Zakryjem a pomaly dusím. Ak by sa vám zdalo, že máte vody málo, urobte do stredu vareškou jamku a dolejte horúcu vodu. Nemiešajte. Keď ryža vstrebe všetku vodu , nechám zakrytú asi 10-15 min dôjsť.

  • Vlaďka Daranská | 13. 5. 2008 13:19

    Též vařím rýži jako paní Danka..asi nejlepší postup,který znám.Častěji ji vařím ve vývaru z kuřecího masa a míchám ji s uvař.čočkou+smaženou cibulkou-díky téhle kombinaci jsem naučila manžela baštit rýži a to byl tedy úspěch:c).Když už jsme u vaření rýže-chci se vás zeptat,jestli máte zkušenost s vařením rýže natural...já ji občas používám,ale nedokážu ji uvařit,aniž by se mi neslepila v kucmoch.Nevíte,jak na ni?díky

  • Miroslava Severová | 13. 5. 2008 12:28

    Tak koukám, že jsem pěkný barbar. Rýži vařím jen tu ve varných sáčcích, alespoň že jsem si zvykla na tu parboild.

  • Jarka O. | 12. 3. 2008 12:36

    Lenko, samozřejmě o klasické.

  • Olga | 11. 3. 2008 20:40

    presne ako p.Danka Snášelová, robím ryžu aj ja.Nič sa nerozvarí ani nepripáli , stačí max.20min. na najslabšom ohni. Kupujem obyčajnú okrúhlu ryžu.

  • Di | 11. 3. 2008 19:54

    Lenko, takhle se připravuje "normální" sypaná rýže.

  • lenka | 11. 3. 2008 19:18

    O jaké rýži se mluví?O rýži ve varných sáčcích,nebo o klasické?Děkuji za radu.

  • Gábina H | 5. 6. 2007 10:30

    Rýži vařím jako Danka, na hrnek rýže 1,5 hrnku vody a vařím 20 minut pod pokličkou. Také se mi nikdy nerozvaří.

  • Danka Snášelová | 4. 6. 2007 20:16

    Nejraději vařím rýži Parboil (nerozvaří se). Propláchnutou rýži nechám okapat a potom ji asi 2 min.restuji na osmažené cibulce. Pak ji zaliji vařící, ochucenou vodou = bujón, sůl, vegeta, curry, sušená petrželka. Voda má být dost slaná - rýže to snese. Na 2 hrnky rýže dávám necelé 3 hrnky vřelé ochucené vody. Vařím pod pokličkou na velice mírném ohni asi 15 min. Po uvaření rýži zamíchám. Kdo rýži ochutnal jinou již nedělá. Doporučuji vyzkoušet.

  • Dáša | 11. 2. 2007 16:23

    Jak se taková rýže z "postele" vaří?Díky za radu!

  • pepa | 5. 2. 2007 13:56

    ... a nejlepší je rýže z "postele"nic se nepřipálí, rýže je měkká a krásně sypací

  • Anonym | 5. 12. 2006 10:26

    Rýži vařím jen v osolené vodě. Úplně nejlepší je rýže parboild, která se loupe speciálním způsobem, takže do rýžových zrníček přecházejí živiny ze slupek (obilek). Kromě toho se nerozváří.

  • iva křížkováiv | 2. 9. 2006 13:34

    Rýži dávám na cibulový zaklad.ještě ji trochu orestuji a zaliji vodou,

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hřebíček Máslo Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

39
Torta di spaghetti KOPRA
Torta di spaghetti KOPRA
33
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
29
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
27
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Další doporučené recepty:

Dušená mrkev v mletém mase
Dušená mrkev v mletém mase
Dušená orient plec v pórku
Dušená orient plec v pórku
Dušená plec se zeleninou
Dušená plec se zeleninou
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle a chutně
Dušená zelenina s lanýži
Dušená zelenina s lanýži
Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí
  • Recepty.cz
  • Dušená rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact