• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušená rýže
Napište svůj komentář k receptu

Dušená rýže

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rýže
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule Malá
    • 1
      špetka hřebíček
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Přebranou rýži propláchneme, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Máslo rozpustíme, přisypeme rýži a za stálého míchání necháme lehce osmahnout. Potom ji zalijeme horkou vodou, osolíme a přidáme cibuli s několika zapíchnutými hřebíčky. Rýži přivedeme do varu, přiklopíme pokličkou a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka (asi 20 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená zelenina s lanýži

Dušená zelenina s lanýži

Dušená kapusta

Dušená kapusta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 26. 5. 2012 07:52

    Dobrý recept, rýže krásně voní po hřebíčku a chutná po másle, doporučuji.

  • dingo | 12. 1. 2012 14:56

    Cibulku osmáhnout,přidat rýži,2-3 min.osmažit,přilít vodu,vložit hřebíček,osolit a na 18 min.na 180 C do trouby.Na 1 díl rýže dávám 1a1/2 dílu vody. Pak hrnec vytáhnu a vložím na hoďku pod peřinu. K cibulce můžeme ještě přidat anglickou,nebo špek.

  • madrovi1
    madrovi1 | 17. 11. 2011 09:35

    rýži mám nejradši,ale hlavně dušenou :)

  • jirka | 11. 9. 2011 20:00

    nevíte někdo jak se délá rýže v troubě? :-)

  • teotka | 20. 3. 2011 07:55

    Mňam

  • blanka suarezova | 31. 12. 2009 00:45

    lehke vareni ryze : 1 hrnek ryze, neproplachnu ji, 2 hrnky vody studene ,sul ,trochu cesneku.Do nizsiho kastrulku dam trochu oleje, ryzi trochu osmazim, ma zustat bila, a naleju do kastrulku vodu, osolim a pridam strouzek cesneku, az chytne var tak dam ryzi na nizky plamen asi 20 min a hotovo.

  • MIRKA AKRIM | 1. 12. 2009 08:42

    NEJHORSI JE RYZE Z PYTLIKU, ZAPACHA TO , LEPI SE TO, NO HRUZA.JA TAKY NEJDRIV CIBULKU OSMAZIM A PAK NA TO DAVAM RYZI. ALE NEDAVAM ZADNY BUJON ANI NIC PODOBNEHO, ALE JEN VODU A OSOLIM.

  • Danka Snášelová | 10. 1. 2009 22:24

    Paní Mata Lolo, zkuste na tuku nejdřív osmažit cibuli a pak na cibulce orestujte (cca1 minutu) propláchnutou a usušenou rýži (po opláchnutí ji nechám cca 10 minut na sítku = voda okape a rýže uschne). Rýži pak po orestování zalévám vřelou OCHUCENOU vodou = slepičí nebo hovězí bujón, sůl, vegeta, sušená petrželka, atd. Viz.můj komentář ze dne 4.6.2007. Kdo takhle upravenou rýži ochutnal, jinou již nechce. Ani naše rodina si na rýži z pytlíku nepochutná.

  • Mata Lolo | 9. 1. 2009 16:06

    Rýži připravuju velmi podobným způsobem, nejdříve si jí odsypu do hrnečků (např. 2) a pak pořádně propláchnu, krátce osmažím na tuku (např. máslo, hera) a přidám 1,5x více vody než rýže (= pokud mám 2 hrnečky rýže, přidám 3 stejné hrnečky vody, někdy o malinko méně, protože při proplachování mi často nějaká voda v rýži zbyde), osolím, přidám kousky cibule (popř. koření) a zakryju pokličkou. Jakmile se rýže začne vařit a objeví se první bublinky rychle stáhnu na menší teplotu a na mírném ohni vařím asi 20 min. (Rýži během dušení v žádném příadě nemíchat!) Na tuto "obyčejnou" rýži nedá naše rodina dopustit, na té z pytlíku si nikdo z nás nepochutná.

  • Tereza J. | 13. 5. 2008 14:33

    Áno, Vlaďka, cibuľu ošúpem, ale nechám vcelku. Klinčeky = hřebíčky, máte pravdu : )))

  • Liška | 13. 5. 2008 14:09

    Tento recept mi připomíná ještě jeden výborný. Najdete ho v přílohách jako "babiččina postelová rýže" a takto upravená rýže opravdu nemá chybu.

  • Vlaďka Daranská | 13. 5. 2008 14:04

    Děkuju za radu,paní Tereza! Ještě se zeptám-tu cibuli necháváte vcelku,jestli správně chápu a klinčeky jsou hřebíčky?:) To nevydržím,abych neturalku neuvařila už dneska k večeři...jsem zvědavá,jak mi to v tom hrnci dopadne!:)

  • Tereza J. | 13. 5. 2008 13:24

    Vlaďka, ja ryžu natural krátko opražím na troške tuku, potom zalejem vodou, asi 2 cm nad ryžu. Priávam 1 cibuľu, do ktorej zapichnem zo štyri klinčeky. Zakryjem a pomaly dusím. Ak by sa vám zdalo, že máte vody málo, urobte do stredu vareškou jamku a dolejte horúcu vodu. Nemiešajte. Keď ryža vstrebe všetku vodu , nechám zakrytú asi 10-15 min dôjsť.

  • Vlaďka Daranská | 13. 5. 2008 13:19

    Též vařím rýži jako paní Danka..asi nejlepší postup,který znám.Častěji ji vařím ve vývaru z kuřecího masa a míchám ji s uvař.čočkou+smaženou cibulkou-díky téhle kombinaci jsem naučila manžela baštit rýži a to byl tedy úspěch:c).Když už jsme u vaření rýže-chci se vás zeptat,jestli máte zkušenost s vařením rýže natural...já ji občas používám,ale nedokážu ji uvařit,aniž by se mi neslepila v kucmoch.Nevíte,jak na ni?díky

  • Miroslava Severová | 13. 5. 2008 12:28

    Tak koukám, že jsem pěkný barbar. Rýži vařím jen tu ve varných sáčcích, alespoň že jsem si zvykla na tu parboild.

  • Jarka O. | 12. 3. 2008 12:36

    Lenko, samozřejmě o klasické.

  • Olga | 11. 3. 2008 20:40

    presne ako p.Danka Snášelová, robím ryžu aj ja.Nič sa nerozvarí ani nepripáli , stačí max.20min. na najslabšom ohni. Kupujem obyčajnú okrúhlu ryžu.

  • Di | 11. 3. 2008 19:54

    Lenko, takhle se připravuje "normální" sypaná rýže.

  • lenka | 11. 3. 2008 19:18

    O jaké rýži se mluví?O rýži ve varných sáčcích,nebo o klasické?Děkuji za radu.

  • Gábina H | 5. 6. 2007 10:30

    Rýži vařím jako Danka, na hrnek rýže 1,5 hrnku vody a vařím 20 minut pod pokličkou. Také se mi nikdy nerozvaří.

  • Danka Snášelová | 4. 6. 2007 20:16

    Nejraději vařím rýži Parboil (nerozvaří se). Propláchnutou rýži nechám okapat a potom ji asi 2 min.restuji na osmažené cibulce. Pak ji zaliji vařící, ochucenou vodou = bujón, sůl, vegeta, curry, sušená petrželka. Voda má být dost slaná - rýže to snese. Na 2 hrnky rýže dávám necelé 3 hrnky vřelé ochucené vody. Vařím pod pokličkou na velice mírném ohni asi 15 min. Po uvaření rýži zamíchám. Kdo rýži ochutnal jinou již nedělá. Doporučuji vyzkoušet.

  • Dáša | 11. 2. 2007 16:23

    Jak se taková rýže z "postele" vaří?Díky za radu!

  • pepa | 5. 2. 2007 13:56

    ... a nejlepší je rýže z "postele"nic se nepřipálí, rýže je měkká a krásně sypací

  • Anonym | 5. 12. 2006 10:26

    Rýži vařím jen v osolené vodě. Úplně nejlepší je rýže parboild, která se loupe speciálním způsobem, takže do rýžových zrníček přecházejí živiny ze slupek (obilek). Kromě toho se nerozváří.

  • iva křížkováiv | 2. 9. 2006 13:34

    Rýži dávám na cibulový zaklad.ještě ji trochu orestuji a zaliji vodou,

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hřebíček Máslo Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

119
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
109
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
105
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
98
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
81
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bouřka smetla zámek Matěje Stropnického (41): Táta Martin musel odklízet škody

Bouřka smetla zámek Matěje Stropnického (41): Táta Martin musel odklízet škody

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Dušená mrkev v mletém mase
Dušená mrkev v mletém mase
Dušená orient plec v pórku
Dušená orient plec v pórku
Dušená plec se zeleninou
Dušená plec se zeleninou
Dušená zelenina - rychle  a chutně
Dušená zelenina - rychle a chutně
Dušená zelenina s lanýži
Dušená zelenina s lanýži
Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí
  • Recepty.cz
  • Dušená rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact