Vepřovou plec pokrájíme na kostky, které dáme do misky a okořeníme sušeným česnekem, zázvorem, římským kmínem, hřebíčkem, kurkumou a sojovou omáčkou. Se zázvorem a česnekem si nemusíme moc lámat hlavu, ale pokud nepoužíváme častěji v kuchyni zbylé koření, doporučuji toto: méně je někdy více :-). Maso zalijeme sojovou omáčkou, přidáme dvě lžíce oleje a vše důkladně promícháme a necháme cca hodinu odpočinout pod pokličkou.
V kastrólu si rozehřejeme trošku oleje, do kterého dáme zatáhnout připravené kostky plecka. Přidáme pokrájený pórek, promícháme a podlijeme troškou vývaru. Dusíme zvolna pod poklicí, do změknutí masa. Pokud budeme mít hodně šťávy, zahustíme jí troškou solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody a provaříme, ale to většinou není nutné, protože rozdušený pórek nám sos dobře zahustí.
3
Podáváme s rýží, bramborem nebo chlebem. Na talíři dozdobíme drobně nasekaným čerstvým zázvorem a pokrájeným pórkem.