• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev v mletém mase
Napište svůj komentář k receptu

Dušená mrkev v mletém mase

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 90
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená mrkev v mletém mase
Nahrát fotku
 

Dušená mrkev

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • 300
      g mrkev oloupaná
    • 1
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 1
      lžička hladká mouka nebo Solamyl, cca
    • pepř mletý
    • 300
      g mleté maso hovězí, vepřové nebo míchané
    • 1
      lžička paprika - sladká nebo namíchaná s pálivou, dle chuti
    • vývar nebo voda na podlití
    • olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

1
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které necháme za občasného promíchání osmažit. Osolíme, opepříme. Přisypeme papriku a česnek, krátce orestujeme a zalijeme malým množstvím vody. Přidáme mrkev pokrájenou na plátky nebo kostičky (lze i hrubě nastrouhanou), zaklopíme a dusíme za občasného promíchání, případně podlití doměkka, ale mrkev by měla zůstat na skus. Po odklopení směs zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce provaříme, případně ještě dochutíme.
2
Do směsi můžeme během dušení přidat lžičku rajského protlaku nebo oloupané, pokrájené rajče.
3
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Květák v mletém mase dušený

Květák v mletém mase dušený

Tvarůžky a Romadur v mletém mase

Tvarůžky a Romadur v mletém mase

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 4XL | 11. 3. 2021 18:15

    Recept se podobá přípravě Boloňské omáčky k těstovinám, jen místo koření jako bazalka se používá paprika. Třemi snadnýmy změnami se dá modifikovat tak, že se z toho stane neodolatelný kulinářský speciál a příprava na vaření, ani u nezkušených nepřesáhne 10minut. Jako bonus se mnohonásobně zvýší nutriční hodnota. - první krok je karamelizovat mrkev - jednak se tím uvolní spousta provitaminu A, ale hlavně tím jídlo získá nasládlou chuť, bez špetky přidaného cukru. - přidat česnek - v receptu je ho beznadějně málo a česnek dlouho vařený s masem dělá neodolatelnou vůni. - vařit na pomalé vaření - celkový čas přípravy tím sice vzroste na téměř 7 hodin, ale nejhorší je vydržet poslední 3 hodiny, kdy jídlo intenzivně voní v celém domě. :-)

  • lasanda | 15. 4. 2017 12:53

    fakt rychlé a chutné -doporučuji i nezkušeným kuchařkám. ;-) :-)

  • lasanda | 15. 4. 2017 12:51

    Výborné-doporučuji. Rychlé a chutné ;-)

  • Jana Kostřicová | 10. 3. 2016 08:57

    Byla to výborná pohodová večeře, děkuji :-)

  • Marie Papková | 12. 10. 2015 20:03

    Výborné a jednoduché, to oceňuji.

  • Petra | 15. 7. 2015 10:37

    Vynikající, moc nám to chutnalo :))

  • Bára | 6. 2. 2015 14:44

    Bylo to výborné a rychlé. Děkuji za typ na rychlý oběd pro celou rodinu, mrkev byla hodně dobrá a hodně žádaná. :-) :-)

  • Petra Čechová | 13. 10. 2014 19:00

    Obávala jsem se množství mrkve, ale nakonec byla nejlepší. Tímto děkuji za výbornou a rychlou večeři, která neměla chybu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Hovězí Mleté Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Mleté maso Mrkev Olej Paprika - sladká Pepř mletý Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Italská caponata

Italská caponata

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

71
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
70
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
65
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
52
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Dušená mrkev nasladko
Dušená mrkev nasladko
Dušená mrkev s džusem, bez jíšky
Dušená mrkev s džusem, bez jíšky
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená orient plec v pórku
Dušená orient plec v pórku
Dušená plec se zeleninou
Dušená plec se zeleninou
Dušená rýže
Dušená rýže
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev v mletém mase
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact