• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev v mletém mase
Napište svůj komentář k receptu

Dušená mrkev v mletém mase

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 89
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená mrkev v mletém mase
Nahrát fotku
 

Dušená mrkev

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • 300
      g mrkev oloupaná
    • 1
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 1
      lžička hladká mouka nebo Solamyl, cca
    • pepř mletý
    • 300
      g mleté maso hovězí, vepřové nebo míchané
    • 1
      lžička paprika - sladká nebo namíchaná s pálivou, dle chuti
    • vývar nebo voda na podlití
    • olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

1
Na trošce rozpáleného tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které necháme za občasného promíchání osmažit. Osolíme, opepříme. Přisypeme papriku a česnek, krátce orestujeme a zalijeme malým množstvím vody. Přidáme mrkev pokrájenou na plátky nebo kostičky (lze i hrubě nastrouhanou), zaklopíme a dusíme za občasného promíchání, případně podlití doměkka, ale mrkev by měla zůstat na skus. Po odklopení směs zaprášíme moukou, promícháme a ještě krátce provaříme, případně ještě dochutíme.
2
Do směsi můžeme během dušení přidat lžičku rajského protlaku nebo oloupané, pokrájené rajče.
3
Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Květák v mletém mase dušený

Květák v mletém mase dušený

Tvarůžky a Romadur v mletém mase

Tvarůžky a Romadur v mletém mase

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • 4XL | 11. 3. 2021 18:15

    Recept se podobá přípravě Boloňské omáčky k těstovinám, jen místo koření jako bazalka se používá paprika. Třemi snadnýmy změnami se dá modifikovat tak, že se z toho stane neodolatelný kulinářský speciál a příprava na vaření, ani u nezkušených nepřesáhne 10minut. Jako bonus se mnohonásobně zvýší nutriční hodnota. - první krok je karamelizovat mrkev - jednak se tím uvolní spousta provitaminu A, ale hlavně tím jídlo získá nasládlou chuť, bez špetky přidaného cukru. - přidat česnek - v receptu je ho beznadějně málo a česnek dlouho vařený s masem dělá neodolatelnou vůni. - vařit na pomalé vaření - celkový čas přípravy tím sice vzroste na téměř 7 hodin, ale nejhorší je vydržet poslední 3 hodiny, kdy jídlo intenzivně voní v celém domě. :-)

  • lasanda | 15. 4. 2017 12:53

    fakt rychlé a chutné -doporučuji i nezkušeným kuchařkám. ;-) :-)

  • lasanda | 15. 4. 2017 12:51

    Výborné-doporučuji. Rychlé a chutné ;-)

  • Jana Kostřicová | 10. 3. 2016 08:57

    Byla to výborná pohodová večeře, děkuji :-)

  • Marie Papková | 12. 10. 2015 20:03

    Výborné a jednoduché, to oceňuji.

  • Petra | 15. 7. 2015 10:37

    Vynikající, moc nám to chutnalo :))

  • Bára | 6. 2. 2015 14:44

    Bylo to výborné a rychlé. Děkuji za typ na rychlý oběd pro celou rodinu, mrkev byla hodně dobrá a hodně žádaná. :-) :-)

  • Petra Čechová | 13. 10. 2014 19:00

    Obávala jsem se množství mrkve, ale nakonec byla nejlepší. Tímto děkuji za výbornou a rychlou večeři, která neměla chybu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Zdravě i chutně Hovězí Mleté Ze zeleniny Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Mleté maso Mrkev Olej Paprika - sladká Pepř mletý Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Jogurtový koláč II.

Jogurtový koláč II.

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Medové trubičky

Medové trubičky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

70
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
25
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Dušená mrkev nasladko
Dušená mrkev nasladko
Dušená mrkev s džusem, bez jíšky
Dušená mrkev s džusem, bez jíšky
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená orient plec v pórku
Dušená orient plec v pórku
Dušená plec se zeleninou
Dušená plec se zeleninou
Dušená rýže
Dušená rýže
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev v mletém mase
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact