• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Dušená mrkev s lučinovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg mrkev
    • 1
      ks lučina
    • 0,50
      ks cibule
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • máslo
    • zeleninová nať sušená
    • podravka nebo sůl

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibulku, pak podlejeme trochou vody, přidáme na kolečka nakrájenou syrovou mrkev, špetku podravky nebo soli a vaříme, dokud mrkev nezměkne. Potom přidáme sušenou nať, zázvor a lučinu a ještě asi 2 minuty povařríme za stálého míchání.
2
Příloha: vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helena | 23. 7. 2007 19:27

    Manžel ocenil jako výborné, já mám raději "lehčí" mrkev - lučina je přeci jen smetanový sýr. Ale budu příležitostně dělat a také si pochutnám.

  • englicka marketa | 27. 12. 2006 17:32

    nevím jestli to je pocit ale na sladko to dělávala má maminka a tak mě to i učila, a tak to i zůstalo..co rodina to jiný zvyk:o))

  • Anonym | 27. 12. 2006 16:05

    Já to určitě nesladím, ale pokud máte pocit, že mrkev musí být nasladko ...

  • Jiří Hambálek | 23. 12. 2006 00:04

    Třtinový cukr - MOC velká pochvala - ještě lepší je třtinový sirup (med) Mňamky ... mňmaky, k tomuto receptíku by se moc hodil tenký plátek pěkně udušeného hovězího .... suprovní obídek !

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 16:16

    tak přisladit určitě ani jsem si nevšimla že tam není cukr.já ale stejně používám buď třtinový či med:o)))

  • chemik | 21. 12. 2006 12:57

    doporučuji solit až na konec mrkev rychlej změkne, možno i trochu přisladit medem

  • englicka marketa | 21. 12. 2006 11:31

    jojo vařenou mrkvičku já můu a tento recept vypadá dost zajímavě.Po svátcích určitě vyzkouším.těď se asi nečapu:o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Lučina Máslo Mrkev Podravka Zázvor - mletý Zeleninová nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Gulášová polévka II.

Gulášová polévka II.

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
35
Lasagne s mletým masem
Lasagne s mletým masem
28
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev s lučinovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact