Na másle osmažíme dozlatova nadrobno pokrájenou cibulku, pak podlejeme trochou vody, přidáme na kolečka nakrájenou syrovou mrkev, špetku podravky nebo soli a vaříme, dokud mrkev nezměkne. Potom přidáme sušenou nať, zázvor a lučinu a ještě asi 2 minuty povařríme za stálého míchání.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
helena
|23. 7. 2007 19:27
Manžel ocenil jako výborné, já mám raději "lehčí" mrkev - lučina je přeci jen smetanový sýr. Ale budu příležitostně dělat a také si pochutnám.
englicka marketa
|27. 12. 2006 17:32
nevím jestli to je pocit ale na sladko to dělávala má maminka a tak mě to i učila, a tak to i zůstalo..co rodina to jiný zvyk:o))
Anonym
|27. 12. 2006 16:05
Já to určitě nesladím, ale pokud máte pocit, že mrkev musí být nasladko ...
Jiří Hambálek
|23. 12. 2006 00:04
Třtinový cukr - MOC velká pochvala - ještě lepší je třtinový sirup (med) Mňamky ... mňmaky, k tomuto receptíku by se moc hodil tenký plátek pěkně udušeného hovězího .... suprovní obídek !
englicka marketa
|21. 12. 2006 16:16
tak přisladit určitě ani jsem si nevšimla že tam není cukr.já ale stejně používám buď třtinový či med:o)))
chemik
|21. 12. 2006 12:57
doporučuji solit až na konec mrkev rychlej změkne, možno i trochu přisladit medem
englicka marketa
|21. 12. 2006 11:31
jojo vařenou mrkvičku já můu a tento recept vypadá dost zajímavě.Po svátcích určitě vyzkouším.těď se asi nečapu:o)))