Mrkev nastrouhám na hrubém struhadle. V kastrolu rozehřeji máslo, vložím nastrouhanou mrkev, hrášek - jak kdo má rád, na množství nezáleží. Osolím, přidám asi půl lžičky cukru krystal, krátce osmažím, zaliji vodou tak půl cm pod mrkev a na mírném ohni dusím 7 minut. V hrnku si rozkvedlám hladkou mouku s trochou vody a mrkev zahustím, dusím dalších 5 minut.
taková jídla zásadně zahušťuji solamylem - poměr místo polévkové lžíce mouky, čajová lžíce solamylu a trošku vody, stačí krátce projít varem /minutku/, na chuť je neutrální... :-)
Já hrášek nahradila vepřovou kotletou. :-)) Pokrájela jsem ji na kostičky a zasmažila na cibulce, takže mě to trvalo o malinko déle. Každopádně super s vařenými brambory.
Lišková
|20. 3. 2014 10:55
Výborné s měkkým " i " to je opravdu V Í B O R N É! :-\ :-\
vyyyborneee.....zahustila jsem to moukou rozkvedlanou ve smetane na vareni a dala k tomu cous cous.Muj dvoulety prcek mel razem obed a ja stastna,ze nemusim v kuchyni byt dele nez 15 minut :-P
Ja nwm jak to chutna....jsem musela delat referat do pestitelek a tak jsem tam ten recept fukla. To su zvedava co dostanu!Ale jinak kujuuuuu ;-)
Olga Preucilova
|21. 9. 2010 11:54
Místo hrášku kukuřici, nebo obojí a je to ještě navíc kromě super chuti lahodné pro oko :-)
Martina Marťásek
|5. 3. 2008 16:33
Výborná a rychle hotová :-)) Jen jsem místo mouky dala světlou jíšku z másla , máme to takhle raději :-))
SV
|4. 3. 2008 16:09
jo, jo , to bylo dobré....
Fajt
|2. 1. 2008 14:55
Ano, dušená mrkev je vynikající, ale já při přípravě dušené mrkve používám tento postup: Nejprve na másle nechám zkaramelizovt lžičku moučkového cukru (na 3 menší mrkve) a dále je postup jak uvádíte.
Lenka Kristová
|12. 12. 2007 22:32
Moc dobré je, když se na závěr vmíchá kelímek kysané smetany.
Rudy vanous
|11. 12. 2007 13:31
Bylo to vynikající a i chlap jako já to zvládne.Dávám jedině jedničku s hvězdičkou:-)
Lenka
|5. 12. 2007 11:23
Jako dítě jsem dušenou mrkev nesnášela, teď jsem vyzkoušela podle vašeho receptu a moc mi chutnalo!
palina
|1. 11. 2007 12:46
mrkvička dobroučká a hrášek v ní super, mnam
laura somodiova
|18. 9. 2007 09:26
uplne uzasny jidlo, diky za recept:-)
Anonym
|18. 9. 2007 09:16
skveli:-)
Alča Babičová
|9. 5. 2007 12:01
výborné i jen s mrkvičkou
Petr
|24. 2. 2007 07:11
Jednoduché a dobré
Jana
|11. 4. 2006 18:20
Velmi dobré,mrkvička,to je moje.Hlavně to chce nepřehnat s moukou,jen lehce zahustit.