Mrkev oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do kastrolu, přidáme šťávu a kůru (jen žlutou část!) z celého citronu, lžíci másla, cukr a dle chuti skořici, hřebíček nebo dřeň z vanilky. Dusíme doměkka, pokud je třeba, podlijeme troškou vody.
2
Použití:
3
Dušenou mrkev můžeme použít jako náplň palačinek společně s tvarohem, jako náplň kynutých buchet a koláčů s drobenkou, do tvarohových nebo smetanových pohárů... Výborná je i samotná nebo s těstovinami a zakysanou smetanou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dominika
|21. 1. 2015 10:25
Tenhle recept je hotový poklad!Děti jí zbožňují a já mám dobrý pocit,že jí zdravě.Včera jsem jí prvně dala i do buchet jak se píše a jsou taky výborné.