• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev II.
Napište svůj komentář k receptu

Dušená mrkev II.

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená mrkev II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mrkev
    • cibule
    • olej
    • cukr
    • zázvor
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je mrkev měkká, podle potřeby přisladíme.
2
Takhle je výborná jako příloha k masu. Pokud ji jíme samotnou s bramborem, přidám většinou ještě trochu jíšky (kterou mám udělanou v ledničce do zásoby, abych ji nemusela dělat vzdycky, když ji chci někam dát jen lžičku.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 22. 9. 2011 18:46

    Rozpeky jsou vlastne staroceske pecene na plotne placky z kynuteho testa, nakonec potreny maslem. Najdi na Google :)

  • Marie Svobodová | 3. 2. 2009 15:06

    Dělala jsem s čerstvým zázvorem, bez cukru jen mírně opepřila a použila jako přílohu k přírodnímu vepř. plátku s bramborem. Moc dobré

  • Ivča | 21. 6. 2007 18:54

    Opravdu vynikajicí a zdravé. Ani maso jsem k tomu nemusela mit.

  • Anonym | 8. 5. 2007 09:52

    Pokud vim tak rozpeky jsou druh peciva.

  • Blanka Závodská | 9. 10. 2006 17:21

    Já také dělám mkev na cibulce, ale nakonec jen zapráším trochou mouky a přidám hodně nasekané zelené petrželky. Dodá takovou pikantnější chuť.

  • Jana Kutačová | 14. 7. 2006 13:07

    Leninko,co to jsou rozpeky?To jsou brambory nebo párky nebo co?Zaujalo mě to slovo..o)

  • Lenina | 14. 7. 2006 12:35

    Dušenou mrkvičku tu máme rádi i s rozpekama.

  • Václav Bělice | 6. 5. 2006 04:16

    Dušenou mrkev dělám jen na másle, má lepší chuť.Přidám do ní kousek masoxu a je vynikající.

  • kris | 5. 5. 2006 17:53

    lepší je mrkev nastrouhat (na hrubo)taky je dobrá s olivovým olejem a trochou majoránky ;o)

  • Lukáš a Lucka | 21. 4. 2006 17:02

    my si taky vaříme mrkev ! ;D

  • hnk | 20. 1. 2006 18:34

    Dusena mrkev je dobra snad vzdycky, tato se zazvorem dokonce VYNIKAJICI! Mnam! SUper vege jidlo, rychle, levne dobre a bez masa:)

  • Josef Hamáček | 4. 1. 2006 12:13

    Lepší je dušená mrkev na másle, s bramborem a plátkem hovězího. Mrkev nastrouháme a dusíme na másle. Ochutíme cukrem , citronem, špetkou soli a po chvilce dušení podlejeme trochou vody.Na závěr mírně zaprášíme polohrubou moukou. Chutná to výborně.

  • Anonym | 28. 8. 2005 12:06

    Dušená mrkev je moc dobrá ještě lepší je,když do ní přidáte trošku tymiánu apak je to delikatesa:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Mrkev Olej Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Apple pie

Apple pie

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Kuře na nivě

Kuře na nivě

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

34
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
22
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
21
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

Když lumpa trápí pumpa: Godla jako lupič pod prášky!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact