Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je mrkev měkká, podle potřeby přisladíme.
2
Takhle je výborná jako příloha k masu. Pokud ji jíme samotnou s bramborem, přidám většinou ještě trochu jíšky (kterou mám udělanou v ledničce do zásoby, abych ji nemusela dělat vzdycky, když ji chci někam dát jen lžičku.)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr
|22. 9. 2011 18:46
Rozpeky jsou vlastne staroceske pecene na plotne placky z kynuteho testa, nakonec potreny maslem.
Najdi na Google :)
Marie Svobodová
|3. 2. 2009 15:06
Dělala jsem s čerstvým zázvorem, bez cukru jen mírně opepřila a použila jako přílohu k přírodnímu vepř. plátku s bramborem. Moc dobré
Ivča
|21. 6. 2007 18:54
Opravdu vynikajicí a zdravé. Ani maso jsem k tomu nemusela mit.
Anonym
|8. 5. 2007 09:52
Pokud vim tak rozpeky jsou druh peciva.
Blanka Závodská
|9. 10. 2006 17:21
Já také dělám mkev na cibulce, ale nakonec jen zapráším trochou mouky a přidám hodně nasekané zelené petrželky. Dodá takovou pikantnější chuť.
Jana Kutačová
|14. 7. 2006 13:07
Leninko,co to jsou rozpeky?To jsou brambory nebo párky nebo co?Zaujalo mě to slovo..o)
Lenina
|14. 7. 2006 12:35
Dušenou mrkvičku tu máme rádi i s rozpekama.
Václav Bělice
|6. 5. 2006 04:16
Dušenou mrkev dělám jen na másle, má lepší chuť.Přidám do ní kousek masoxu a je vynikající.
kris
|5. 5. 2006 17:53
lepší je mrkev nastrouhat (na hrubo)taky je dobrá s olivovým olejem a trochou majoránky ;o)
Lukáš a Lucka
|21. 4. 2006 17:02
my si taky vaříme mrkev ! ;D
hnk
|20. 1. 2006 18:34
Dusena mrkev je dobra snad vzdycky, tato se zazvorem dokonce VYNIKAJICI! Mnam! SUper vege jidlo, rychle, levne dobre a bez masa:)
Josef Hamáček
|4. 1. 2006 12:13
Lepší je dušená mrkev na másle, s bramborem a plátkem hovězího. Mrkev nastrouháme a dusíme na másle. Ochutíme cukrem , citronem, špetkou soli a po chvilce dušení podlejeme trochou vody.Na závěr mírně zaprášíme polohrubou moukou. Chutná to výborně.
Anonym
|28. 8. 2005 12:06
Dušená mrkev je moc dobrá ještě lepší je,když do ní přidáte trošku tymiánu apak je to delikatesa:-))