• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev II.
Napište svůj komentář k receptu

Dušená mrkev II.

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená mrkev II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mrkev
    • cibule
    • olej
    • cukr
    • zázvor
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je mrkev měkká, podle potřeby přisladíme.
2
Takhle je výborná jako příloha k masu. Pokud ji jíme samotnou s bramborem, přidám většinou ještě trochu jíšky (kterou mám udělanou v ledničce do zásoby, abych ji nemusela dělat vzdycky, když ji chci někam dát jen lžičku.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 22. 9. 2011 18:46

    Rozpeky jsou vlastne staroceske pecene na plotne placky z kynuteho testa, nakonec potreny maslem. Najdi na Google :)

  • Marie Svobodová | 3. 2. 2009 15:06

    Dělala jsem s čerstvým zázvorem, bez cukru jen mírně opepřila a použila jako přílohu k přírodnímu vepř. plátku s bramborem. Moc dobré

  • Ivča | 21. 6. 2007 18:54

    Opravdu vynikajicí a zdravé. Ani maso jsem k tomu nemusela mit.

  • Anonym | 8. 5. 2007 09:52

    Pokud vim tak rozpeky jsou druh peciva.

  • Blanka Závodská | 9. 10. 2006 17:21

    Já také dělám mkev na cibulce, ale nakonec jen zapráším trochou mouky a přidám hodně nasekané zelené petrželky. Dodá takovou pikantnější chuť.

  • Jana Kutačová | 14. 7. 2006 13:07

    Leninko,co to jsou rozpeky?To jsou brambory nebo párky nebo co?Zaujalo mě to slovo..o)

  • Lenina | 14. 7. 2006 12:35

    Dušenou mrkvičku tu máme rádi i s rozpekama.

  • Václav Bělice | 6. 5. 2006 04:16

    Dušenou mrkev dělám jen na másle, má lepší chuť.Přidám do ní kousek masoxu a je vynikající.

  • kris | 5. 5. 2006 17:53

    lepší je mrkev nastrouhat (na hrubo)taky je dobrá s olivovým olejem a trochou majoránky ;o)

  • Lukáš a Lucka | 21. 4. 2006 17:02

    my si taky vaříme mrkev ! ;D

  • hnk | 20. 1. 2006 18:34

    Dusena mrkev je dobra snad vzdycky, tato se zazvorem dokonce VYNIKAJICI! Mnam! SUper vege jidlo, rychle, levne dobre a bez masa:)

  • Josef Hamáček | 4. 1. 2006 12:13

    Lepší je dušená mrkev na másle, s bramborem a plátkem hovězího. Mrkev nastrouháme a dusíme na másle. Ochutíme cukrem , citronem, špetkou soli a po chvilce dušení podlejeme trochou vody.Na závěr mírně zaprášíme polohrubou moukou. Chutná to výborně.

  • Anonym | 28. 8. 2005 12:06

    Dušená mrkev je moc dobrá ještě lepší je,když do ní přidáte trošku tymiánu apak je to delikatesa:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Mrkev Olej Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Mražená káva

Mražená káva

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

196
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
131
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
108
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
55
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
53
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact